Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα - Τι δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα για το κακόβουλο λογισμικό (Video)

Tο Δημόσιο αγόρασε κρυφά το Predator!

15 Νοεμβρίου 2022 12:53
Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα - Τι δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα για το κακόβουλο λογισμικό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε «θρίλερ κατασκοπείας» εξελίσσεται η υπόθεση των παρακολουθήσεων, με δημοσίευμα του Inside Story να παρουσιάζει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε το Predator μέσω της ΕΥΠ. Παράλληλα, στην αποκάλυψη ότι 3 άτομα που φέρονται να διενεργούσαν υποκλοπές, είναι έτοιμα να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη, προχώρησε ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης

Ο Νίκος Δένδιας, που όπως φαίνεται έπεσε στα «δίχτυα» του Predator, έκανε -με καθυστέρηση 48 ωρών- δήλωση για το θέμα, προσερχόμενος σε Συνεδρίαση στις Βρυξέλλες που δεν είχε σχέση με το θέμα των παρακολουθήσεων. Από εκεί στήριξε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, που «βάλλονται» με συνεχείς αποκαλύψεις.

«Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε: «Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Inside Story: Το Δημόσιο αγόρασε κρυφα το Predator

Νέα «κομμάτια» στο... παζλ της κατασκοπείας, βάζει ρεπορτάζ του insidestory.gr, σύμφωνα με το οποίο:

  • Το Δημόσιο φέρεται να αγόρασε το Predator έναντι 7 εκατ. ευρώ μετά τις εκλογές του 19 και η σχετική σύμβαση να «κρύφτηκε» μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ.
  • Τα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση. Εκεί δούλευαν 2-3 Ισραηλινοί και υπάλληλοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ. Μπορούσαν να παρακολουθούν 10 «στόχους» ταυτόχρονα!

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνεται η ενοχή Μητσοτάκη - Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλο λογισμικό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν απλά την ενοχή Μητσοτάκη. Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει πως ακόμα «ψάχνει» τους ιδιώτες που εμπορεύονται και χρησιμοποιούν το Predator. Δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του».

«Η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό» επανέλαβε από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υποκλοπές: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το «σκοτεινό» δίκτυο

Ακόμα και φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα:

  • Γιατί ο κύριος Δημητριάδης δεν έχει διαψεύσει τις λίστες με τα φερόμενα ως θύματα;
  • Πότε ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων;
  • Γιατί δεν κλήθηκαν στην εξεταστική οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην «υπόθεση Predator»;

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στο εάν υπήρξε παρακολούθηση υπουργού και από την ΕΥΠ και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλώνοντας «Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται μόνο αν υπάρχουν αποτελέσματα έρευνας».

Στην ερώτησή του Αλέξης Τσίπρας είχε απευθύνει το ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεσμεύεστε ότι κανένας υπουργός και μέλος της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν από το Predator δεν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ;».

Η αίτηση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα στο ΣτΕ αίτηση για να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την Κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share