Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολική ανατροπή: Προκήρυξη εθνικών εκλογών 22 ή 29 Αυγούστου;

Τι αναφέρει το δελτίο του Alpha;

27 Ιουνίου 2022 19:14
Ολική ανατροπή: Προκήρυξη εθνικών εκλογών 22 ή 29 Αυγούστου;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πληροφορίες για προκήρυξη εθνικών εκλογών 22 ή 29 Αυγούστου, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες στο τραπέζι της κυβέρνησης έχουν πέσει οι fast track εκλογές. Η προκήρυξή τους αναμένεται 22 ή 29 Αυγούστου ενώ η διεξαγωγή τους με απλή αναλογική 11 ή 18 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Τα σενάρια για εκλογές - Όλες οι πιθανές ημερομηνίες που εξετάζουν στο Μαξίμου

Όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, αν γίνουν και δεύτερες εκλογές, θα πραγματοποιηθούν 16 ή 23 Οκτωβρίου.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, σχολίασε από την πλευρά του ότι πλέον δεν συζητάμε για το αν θα γίνουν οι εκλογές, αλλά την ημερομηνία τους.

Πέρα από κάθε λογικη ο Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ - "Που ήσασταν όταν η Ελλάδα..."

Επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μιλώντας για τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, όπως μεταδίδει το Anadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφερε για ακόμη μια φορά ως επιχείρημα την αρνητική στάση της Ελλάδας όσον αφορά στη Βόρεια Μακεδονία.

«Εμείς δεν λέμε όπως κάποιες χώρες, σαν την Ελλάδα στη «Μακεδονία», να αλλάξουν το όνομά τους. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να αλλάξει το όνομά του, ξέρετε; Όταν η Ελλάδα είχε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά για 12 χρόνια και εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, που ήσασταν;» διερωτήθηκε.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που προβάλλει συνεχώς η Αγκυρα το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατα, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, χρησιμοποίησε την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα ασκούσε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας επί 11 χρόνια. Η Μακεδονία έπρεπε να αλλάξει το όνομα της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση κάποιων βημάτων, η Ελλάδα είπε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το να είσαι μέλος της συμμαχίας είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Σουηδία και η Φινλανδία να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική. Θα επανεξετάσουν κανόνες ασφαλείας και θα ψηφίσουν νέους νόμους. Όσο πιο γρήγορα κάνουν βήματα, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η διαδικασία. Θα το δούμε μαζί τις επόμενες μέρες» είχε πει χαρακτηριστικά ο Καλίν.



 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share