Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Πέθανε o Ορέστης Παπαστρατής - Είχε διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επί Ανδρέα Παπανδρέου

Θρήνος στον πολιτικό χώρο

17 Μαΐου 2022 08:00
Πέθανε o Ορέστης Παπαστρατής - Είχε διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επί Ανδρέα Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ορέστης Παπαστρατής, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, τη δεκαετία του ’80. Η κηδεία του Ορέστη Παπαστρατή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 18:00, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας. Επίσης, απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Τσαούση στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ποιος ήταν ο Ορέστης Παπαστρατής

Ο Ορέστης Παπαστρατής εκλεγόταν βουλευτής στην Εύβοια από το 1981 ως το 1996, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ήταν υφυπουργός με υπουργό τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο από το 1986 ως το 1989.

Όπως αναφέρει το eviathema.gr, ο Ορέστης Παπαστρατής γεννήθηκε το 1925 στη Χαλκίδα, και ήταν γιος του Θρασύβουλου Παπαστρατή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και τη Σουηδία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ της χειρουργικής. Για την προσφορά του στην ιατρική τιμήθηκε με διάφορα παράσημα.

Τη δεκαετία του 1960 ήταν διευθυντής της Β΄ χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Το 1967 μαζί με τον επίσης διακεκριμένο χειρουργό Αλέξανδρο Μάνο, είχαν την ευθύνη της νοσηλείας του Γεωργίου Παπανδρέου, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τη χούντα.

 Πέθανε o Ορέστης Παπαστρατής

Στις 31 Οκτωβρίου 1968 ο Γεώργιος Παπανδρέου υποβλήθηκε σε εγχείρηση από τους Ορέστη Παπαστρατή και Αλέξανδρο Μάνο, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» εξέπνευσε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share