Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Ανείπωτη θλίψη

16 Μαΐου 2022 21:08
Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Τσαούση στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ως ειδικός σύμβουλος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ενώ είχε μια μεγάλη πορεία σε πολλά μέσα, γράφοντας ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ.

Δείτε επίσης: Φρικτό: Είκοσι γυναίκες κατηγορούν γνωστό δημοσιογράφο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση (video)

Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις, με μια αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μια βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας και με μια ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε πραγματικός δάσκαλος.

 δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Ο Κώστας Τσαούσης είχε εργαστεί σε εφημερίδες -σε όλες τις μεγάλες, από την «Καθημερινή» και το «Βήμα» ως το «Πρώτο Θέμα»-, ραδιοσταθμούς όπως ο πρωτοποριακός Αθήνα 9,84 στα 80s, περιοδικά όπως το «Κλικ» και φυσικά ιστοτόπους.

Γεννημένος στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960, έδωσε μια σύντομη αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τελευταία εργαζόταν στο in.gr και συνεργαζόταν και με το Protagon, παρουσιάζοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο θέματα και ιστορίες του ελληνικού επιχειρείν.

Ήρωας δημοσιογράφος βουτά στη θάλασσα για να σώσει 10χρονο που πνιγόταν (video)

Δημοσιογράφος αυστραλιανού δικτύου σταμάτησε τη live μετάδοσή του για να ορμήσει στη θάλασσα και να σώσει ένα 10χρονο αγόρι που πνιγόταν. Παράλληλα, δείτε

Ο Πολ Μπαρτ παρατήρησε ότι το παιδί πάλευε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσής του χθες το βράδυ και όρμησε στα φουρτουνιασμένα νερά στο Surfers Paradise για να το σώσει. Αργότερα, εθεάθη να βοηθάει άλλους λουόμενους να μεταφέρουν το αγόρι έξω από τη θάλασσα.

«Μια οικογένεια Πακιστανών πήδηξε μέσα στη θάλασσα, και τους ρούφηξε όλους το κύμα» δήλωσε αργότερα στο δίκτυο ο δημοσιογράφος. «Το αγόρι το παρέσυραν τα ρεύματα. Περίπου 4 ή 5 από εμάς πηδήξαμε μέσα και ουσιαστικά τον τραβήξαμε πίσω στην παραλία. Ζει, αναπνέει, έχει τις αισθήσεις του, μιλάει» είπε.

Μάχη με τα κύματα

Τα πλάνα δείχνουν τον Μπαρτ να πέφτει στο νερό προτού σκίσει το πουκάμισό του και σπεύσει να βοηθήσει το αγόρι να κρατηθεί πάνω από το νερό. Του πήρε σχεδόν 10 λεπτά για να βρει το αγόρι, ενώ άλλοι κολυμβητές προσπαθούσαν απεγνωσμένα να το εντοπίσουν μέσα στα άγρια κύματα.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν υπήρχε «καμία αμφιβολία» πως ο 10χρονος είχε καταπιεί πολύ νερό.

Επίσης, όπως είπε, έκανε ζωντανό ρεπορτάζ για τους κινδύνους των ρευμάτων που παρασύρουν ανυποψίαστους κολυμβητές σε επικίνδυνα για τη ζωή τους νερά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share