Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Με βουρκωμένα μάτια και το κεφάλι σκυφτό ο άντρας και τα παιδιά της - «Τσακίζουν» κόκαλα οι συγκηνιτικές στιγμές (Video)

Τραγικές φιγούρες

27 Οκτωβρίου 2021 13:57
Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Με βουρκωμένα μάτια και το κεφάλι σκυφτό ο άντρας και τα παιδιά της - «Τσακίζουν» κόκαλα οι συγκηνιτικές στιγμές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στη Μητρόπολη και στο Α' Νεκροταφείο. Πριν από λίγο η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι στο ναό, με τον σύζυγό της να βρίσκεται εύλογα σε συναισθηματική φόρτιση, ενώ ο κόσμος φώναζε "αθάνατη" και της πετούσε τριαντάφυλλα στο φέρετρο.

«Τσακίζουν» κόκαλα οι συγκηνιτικές στιγμές που έρχονται μέσα από τη Μητρόπολη με βουρκωμένα μάτια και το κεφάλι σκυφτό ο άντρας και τα παιδιά της.

Δείτε παρακάτω τα συγκλονιστικά βίντεο:

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: «Μη φοβάσαι θα είναι κοντά οι άγγελοι» - Η ζωγραφιά 7χρονης που «τσακίζει» καρδιές

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Κλίμα οδύνης και συγκίνησης επικρατεί από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Απλός κόσμος συρρέει για να αφήσει ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσει την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αναφέρεται και στο ήθος και την αγωνιστικότητά της.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πάνω στο φέρετρό της τη ζωγραφιά μιας 7χρονης, που τη συνοδεύουν κόκκινα λουλούδια. Η Κατερίνα έχει ζωγραφίσει λουλούδια και καρδιές και γράφει: «Σ’ αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι».

Η ζωγραφιά 7χρονης που «τσακίζει» καρδιές στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ράκος η αδερφή της - Ζήτησε να μείνει μόνη μέσα στη Μητρόπολη

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης τελείται αυτή την ώρα το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Ώρα Ελλάδος, από νωρίς το πρωί δίπλα στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά στέκεται η αδερφή της, Μαίρη, η οποία έχει ήδη «χτυπηθεί» δυο φορές από καρκίνο στο παρελθόν και ζήτησε να παραμείνει μόνη με την αδερφή της για μισή ώρα.

Η μαρτυρία για την Φώφη Γεννηματά που συγκλονίζει - Έξι χρόνια μετά ήρθε η αποκάλυψη

Ακόμη μια μαρτυρία απόδειξη πως η Φώφη Γεννηματά δεν χρησιμοποίησε ποτέ την υγεία της για να γλιτώσει τις επιθέσεις, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έξι χρόνια μετά και αφορά την απουσία της από τη Βουλή όταν ψηφιζόταν το Σύμφωνο Συμβίωσης. Παράλληλα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Φώφης Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε, ήταν υπέρ του συμφώνου, όπως και όλοι οι βουλευτές του κόμματός της. Αλλά την ημέρα της ψηφοφορίας, εκείνη ήταν απούσα.

Δέχτηκε πολλές επιθέσεις για την απουσία της αυτή και, μάλιστα, για χρόνια. Ποτέ δεν εξήγησε το γιατί. Ποτέ δεν απάντησε.

Ακόμη και όταν έκανε αναρτήσεις υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης ή όταν εμφανιζόταν στο Pride της Αθήνας, δεχόταν επιθέσεις επειδή δεν το είχε ψηφίσει και ειρωνείες επειδή, ενώ δεν ψήφισε, εμφανιζόταν στο Pride. Την κατηγορούσαν πως ό,τι έκανε, το έκανε για να «διασκεδάσει» τις αρνητικές εντυπώσεις.

Δεν απάντησε στις επιθέσεις

Και πάλι, ποτέ δεν απάντησε.

Ήταν τουλάχιστον περίεργο πώς μια αρχηγός κόμματος, που πίεζε να ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης, που είχε κάνει ερωτήσεις στον τότε πρωθυπουργό, την κρίσιμη ώρα, στην κρίσιμη ψηφοφορία, απουσίασε. Και δεν εξήγησε ποτέ το γιατί.

Έξι χρόνια μετά και ενώ η ίδια δεν είναι πια στη ζωή, αποκάλυψε το γιατί, με ένα κείμενό του στη Lifo, ο Άρης Δημοκίδης.

Όπως έγραψε, η Φώφη Γεννηματά προτίμησε να δέχεται επιθέσεις, παρά να πει την αλήθεια και να τη λυπηθούν…

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Άρης Δημοκίδης, όταν και εκείνος αναρωτήθηκε δημόσια για τη στάση της Φώφης Γεννηματά, στενότατος συνεργάτης της, του έστειλε ένα μήνυμα: «Χτυπάνε όλοι τη Φώφη, αλλά φαντάζομαι ότι ξέρεις γιατί έλειπε», θυμάται ο δημοσιογράφος.

Και ήταν σαφές πως αυτό που άφηνε να εννοηθεί ήταν ότι η απουσία της οφειλόταν σε θέμα υγείας. Η Φώφη Γεννηματά δεν είχε κρύψει ποτέ τη μάχη της με τον καρκίνο, άλλωστε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share