Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γιάννης Λαγός: Ψάχνει τρόπο για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Τον παρακολουθούσαν μερικές εβδομάδες

28 Απριλίου 2021 14:06
Γιάννης Λαγός: Ψάχνει τρόπο για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λαγός μετά τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και ψάχνει τρόπους για να το πετύχει.

Μέσα από νομικά παράθυρα, ώστε να μην εκδοθεί στην Ελλάδα αναζητά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ύστερα από την σύλληψή του χθες στις Βρυξέλλες. Αυτό δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 μήνες.

Η βελγική αστυνομία των παρακολουθούσε διακριτικά αρκετές εβδομάδες, φοβούμενη σενάρια διαφυγής εκτός ΕΕ.

Ταυτόχρονα, πηγές της Ευρωβουλής είπαν στο MEGA ότι η χθεσινή ψηφοφορία αφορούσε στην ασυλία του Λαγού και όχι την ιδιότητά του ευρωβουλευτή. Εναπόκειται στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξακριβώσουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εάν το καθεστώς του ευρωβουλευτή πρέπει να καταργηθεί μετά την άρση της ασυλίας του.

Εάν συνεχίζει να πληρώνεται τότε μπορεί να παίρνει μέχρι να λήξει η θητεία του τουλάχιστον 7.000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, δείτε το πρώτο του tweet μετά τη σύλληψη.


Πώς θα γίνει η έκδοση του στην Ελλάδα

Αφού αποφασίσουν οι βελγικές αρχές να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ένα ειδικό κλιμάκιο θα φύγει από την Ελλάδα να τον παραλάβει στις Βρυξέλλες. Με αυστηρά μέτρα θα οδηγηθεί στις αρχές για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και τότε θα αποφασιστεί που θα εκτίσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Γιάννης Λαγός: Το παρασκήνιο της σύλληψής του - Αντίστροφη μέτρηση για να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές (photo-video)

Γιάννης Λαγός: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλοτε ισχυρός βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στο Βέλγιο, από άνδρες της Interpol, λίγο μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από το ευρωκοινοβούλιο. Η έκδοσή του θα εξαρτηθεί από το αν ο ίδιος θα προβάλλει αντιρρήσεις στο ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με την βελγική νομοθεσία.

Πώς έγινε η σύλληψη του Γιάννη Λαγού

Λίγη ώρα μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο Γιάννης Λαγός προσπάθησε να βγει από το σπίτι του, στις Βρυξέλλες, αλλά τον περίμεναν αστυνομικοί της βελγικής αστυνομίας, οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Ο ίδιος, έκανε tweet μέσα από το περιπολικό που τον μετέφερε, γράφοντας:

«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλεφτες, άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share