Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαγός: Το πρώτο tweet μέσα από το περιπολικό

Τι έγραψε μετά τη σύλληψή του;

27 Απριλίου 2021 15:20
Λαγός: Το πρώτο tweet μέσα από το περιπολικό

Ο Γιάννης Λαγός αμέσως μετά τη σύλληψή του έκανε ένα οργισμένο tweet, στο οποίο δηλώνει περήφανος ενώ τονίζει πως τον πάνε φυλακή κλέφτες και ανθέλληνες.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27/4) συνελήφθη ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, στις Βρυξέλλες.

Λίγα μετά τη σύλληψή του ο Γιάννης Λαγός δεν έχασε χρόνο να κάνει ανάρτηση στο Twitter και όπως φαίνεται δεν αντιμετώπισε πολύ… ψύχραιμα την κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Ο Γιάννης Λαγός έγραψε μέσα από το περιπολικό όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ένα οργισμένο tweet, στο οποίο δηλώνει περήφανος ενώ τονίζει πως τον πάνε φυλακή κλέφτες και ανθέλληνες.

Συγκεκριμένα έγραψε:
«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Συνελήφθη στο σπίτι του από άνδρες της Interpol ο Γιάννης Λαγός

Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη από άνδρες της Interpol σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο καταδικαστείς σε 13 χρόνια φυλάκιση από τις ελληνικές αρχές για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες όταν έφθασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως να βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Συνελήφθη στο σπίτι του από άνδρες της Interpol ο Γιάννης Λαγός

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Λαγό

Ο Γιάννης Λαγός (Πέραμα Πειραιώς, 7 Σεπτεμβρίου 1972) είναι Έλληνας πολιτικός καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Διατελεί ευρωβουλευτής της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ.

Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Εκλεγόταν βουλευτής στη Β΄ Πειραιώς για το διάστημα από το 2012 μέχρι το 2019, ενώ εξελέγη και ευρωβουλευτής το 2019. Τον Ιούλιο του 2019 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη Χρυσή Αυγή.

Η δράση του με τη Χρυσή Αυγή έχει οδηγήσει δύο φορές στη σύλληψη και κράτησή του με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ φέρεται εμπλεκόμενος και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για εκβιασμούς, μαστροπεία, προστασία μαγαζιών, παράνομη οπλοφορία και σπάσιμο επιταγών.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share