Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο παραλήρημα από τον συγκυβερνήτη του Ερντογάν, Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της!»

Ξεδιάντροπη επίθεση κατά Δένδια και Μητσοτάκη και τα... «πανηγύρια» για την ήττα του Τσαβούσογλου στην Άγκυρα από τον Έλληνα ΥΠ.ΕΞ!

20 Απριλίου 2021 15:48
Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο παραλήρημα από τον συγκυβερνήτη του Ερντογάν, Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της!»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια, εξαπέλυσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και συγκυβερνήτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του για τις επικείμενες συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για «αγένεια» αφήνοντας αιχμές πως οι δηλώσεις του στόχο είχαν να προκαλέσουν κρίση με την Τουρκία.

«Συγχαίρω με όλη μου την καρδιά τον ΥΠΕΞ μας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όρια του. Φαίνεται πως η Ελλάδα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία», είπε ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, για να προσθέσει: «Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Πρόεδρο Ερντογάν, που καθοδήγησε τον Τσαβούσογλου να μιλήσει τη γλώσσα που ο συνομιλητής του καταλαβαίνει ενώπιον των μέσων ενημέρωσης».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια αμετροεπή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αχαλίνωτο και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της». Κατηγόρησε επίσης τον κ. Δένδια ότι με τις δηλώσεις του στην Αγκυρα αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση.

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου. Υποβάλλω τα σέβη μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο Έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας» είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καταπατά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» είπε σε απειλητικό ύφος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share