Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Ελληνοτουρκικά: Σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες - Αρπάχτηκαν στις κοινές δηλώσεις

«Απαράδεκτα σχόλια» - «Η Τουρκία να μην κάνει μαθήματα»

15 Απριλίου 2021 19:32
Ελληνοτουρκικά: Σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες - Αρπάχτηκαν στις κοινές δηλώσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η Τουρκία προκαλεί με τις ενέργειές της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος απάντησε με έντονο τρόπο προς τον Έλληνα ομόλογό του.

«Προϋπόθεση για τις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η αποκλιμάκωση και αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που δυναμιτίζουν το κλίμα». ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μην υπάρχουν ψευδείς ειδήσεις, προκλητικές ρητορικές που δεν συνάδουν με το θετικό κλίμα που συμφωνήσαμε να προωθήσουμε.

«Ένα ζήτημα που επηρεάζει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις είναι αυτό που αφορά την απειλή πολέμου. Η στάση αυτή δεν συνάδει με νατοϊκό σύμμαχο ούτε με σχέσεις καλής γειτονίας, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, που δεν συνάδει με δίκαιο της θάλασσας», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Σε όσα είπε ο κ. Δένδιας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν έκανα καμία δήλωση προκλητική εναντίον της Ελλάδας, όμως στην ομιλία του ο ομόλογός μου έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις.

Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε προκλητικές δηλώσεις. Η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αυτό που λέτε μπορούμε να το αποδεχθούμε».

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το 40.00 και μετά...

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση Δένδια-Ερντογάν

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share