ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές της Σχοινούσας

Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές της Σχοινούσας
Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κωβαίου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Σχοινούσα θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του νησιού. Ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, έγινε γνωστός για την αστείρευτη ενέργεια και το κέφι του, καθώς συμμετείχε σε πολλές τοπικές γιορτές κρατώντας πάντα στο πλευρό του την εγγονή του, Ποθητή. Οι στιγμές τους χορεύοντας μαζί είχαν γίνει viral, αποτυπώνοντας την ομορφιά της παράδοσης και της οικογενειακής αγάπης.

Θλίψη για τον χαμό του

Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Σύρου, μετά από πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 14:30 στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ακαθης.

Μόλις μερικούς μήνες πριν, ο Γιώργος Κωβαίος είχε συμμετάσχει και πάλι στην καθιερωμένη Γιορτή Φάβας, που διοργανώνεται εδώ και 12 χρόνια στο νησί. Με την εγγονή του στο πλευρό του, χόρεψε με όλη του την ψυχή, παρασυρμένος από τη μουσική και την καλοκαιρινή αύρα, αφήνοντας ανεξίτηλη τη χαρά και την παράδοση στις καρδιές των Σχοινουσιωτών.

@panigirizo Στο μαγευτικό νησιώτικο γλέντι της 12ης Γιορτής Φάβας στη Σχοινούσα, ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος χόρεψε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, παρασυρμένος από τη μουσική και τη θαλασσινή αύρα του καλοκαιριού. Στο πλευρό του, η εγγονή του Ποθητή, με χαμόγελο και συγκίνηση, κρατούσε τον ρυθμό και την παράδοση ζωντανή. 📸 @giorgos_mavross 📍 Σχοινουσα, Κυκλάδες #panigirizo #greece #dance #fyourpage #live #sxoinousa #cyclades @c24 @StouXorouTaVimata @nikosoikonomidis3 ♬ πρωτότυπος ήχος – panigirizo

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών τον «αποχαιρετά» λέγοντας:

Σήμερα το πρωί έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στο νησί μας. Ο Γιώργης Κωβαίος παρόλο που είχε περάσει τα 90, η καρδιά και η ψυχή του έμεναν πάντα νέες. Κάθε καλοκαίρι, στη γιορτή της φάβας, ήταν από τους πρώτους που σηκωνόταν να χορέψει, σκορπώντας χαρά και δύναμη. Κι ήταν τότε, πριν λίγα χρόνια, που χόρεψε μπάλο με την εγγονή του και η στιγμή εκείνη ταξίδεψε παντού, έγινε viral και συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή. Ένας άνθρωπος που, με το χαμόγελο και τη στάση του, μας έδειχνε πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο να χαίρεσαι, να αγαπάς και να στέκεσαι όρθιος.

Κι όπως έζησε, έτσι έφυγε· όρθιος και λεβέντης, με αξιοπρέπεια και δύναμη. Η απουσία του θα είναι βαριά για το νησί μας, αλλά η μνήμη του θα μένει για πάντα ζωντανή σε κάθε γιορτή, σε κάθε χορό, σε κάθε χαμόγελο που θα θυμίζει το πνεύμα του. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο 14 Σεπτεμβρίου στις 14.30 στον ιερό ναό της Παναγίας της Ακαθης στην Σχοινουσα . Καλό ταξίδι !!!!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου