Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών – Πότε θα καταβληθεί η 1η δόση

Η ΑΑΔΕ έστειλε ειδοποιητήρια μόνο σε όσους έχουν κατεβάσει το app

7 Απριλίου 2024 21:08
ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών – Πότε θα καταβληθεί η 1η δόση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν το ποσό της εκκαθάρισης, στον προσωπικό τους λογαριασμό (myAADΕ) στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Με την ευκαιρία, δείτε πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα ενώ όσοι έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή myAADEapp μπορούν να δουν το νέο λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

Η πληρωμή του Φόρου θα πραγματοποιηθεί σε 11 δόσεις με την πρώτη στις 30 Απριλίου και την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2025.

Πάσχα 2024: Πόσο θα κοστίσει φέτος το αρνί - Προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι (video)

Αρκετά ανεβασμένες αναμένονται να είναι οι τιμές αναφορικά το πασχαλινό τραπέζι.

Ειδικότερα, η τιμή του αρνιού έχει αυξηθεί ενώ οι κτηνοτρόφοι εξηγούν τι συμβαίνει με τις ελληνοποιήσεις των αρνιών.

Οι κτηνοτρόφοι Θωμάς και Χρίστος Μόσχος μίλησαν στο Mega το πρωί του Σαββάτου για τις εξαγωγές των αρνιών και τις ελληνοποιήσεις που όπως λένε οι ίδιοι το κράτος τις έχει νομιμοποιήσει τη στιγμή που προβάλλει τη διενέργεια ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Φέτος επειδή το Πάσχα των καθολικών έπεσε πολύ νωρίτερα από το Ορθόδοξο, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες είναι αυξημένες, γιατί εκεί προτιμούν μικρά αρνάκια, και έτσι, τα δικά μας που γεννιούνται πιο νωρίς τα στέλνουμε εκεί πέρα. Για μας έχει σημασία αυτό, γιατί ρευστοποιούμε νωρίτερα και φέτος μας βοήθησε πολύ αυτό, αλλά έχουμε πάρει και μειωμένες επιδοτήσεις ή και καθόλου, οπότε μας βοήθησε η πρώιμη ρευστοποίηση. Το οποίο σημαίνει 30% αυξημένη εξαγωγή της Ελλάδας ισούνται με 30% εισαγωγή» επεσήμανε ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος.

Δείτε επίσης: Πληρωμές: Αυξήσεις σε δώρο Πάσχα και επιδόματα - Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στο ΑΤΜ (video)

«Για να “βγούμε” η τιμή πρέπει να φύγει η τιμή από εμάς, από 9 ευρώ και πάνω. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αν γίνει η σφαγή στην Ελλάδα, τότε θεωρείται ελληνικό. Αυτό είναι η ελληνοποίηση. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε υπάρχει νόμος γι΄αυτό. Αν έρθει σφαγμένο θεωρείται εξωτερικού, όταν είναι ζωντανά και σφαχτούν εδώ δεν είναι εισαγόμενα, θεωρούνται ελληνικής εκτροφής. Αν η εισαγωγή των προϊόντων είναι κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ» συμπλήρωσε.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share