Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τέθηκε η έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

29 Φεβρουαρίου 2024 12:09
Τέθηκε η έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στόχος του προγράματος «Ανακαινίζω Νοικιάζω» είναι η αξιοποίηση 12.500 κλειστών κατοικιών

Την άμεση έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για την ανακαίνιση σχεδόν 12.500 κλειστών κατοικιών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα: «Κατέρρευσε» η Σοφία Ζαχαράκη – Η συγκίνηση της υπουργού για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ψήφιση της ευνοϊκής προσθήκης που προβλέπει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος και τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών ή επικαρπωτών με ποσοστό κυριότητας/ επικαρπίας ίσο με το 50%, αναμένεται να εκδοθεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ και θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ υπολογίζεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας κι αφού έχει γίνει η μεταφορά των πόρων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, να δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Την ημέρα που θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο gov.gr.

Ο προυπολογισμός του προγράμματος είναι 50 εκατ. ευρώ. Προβλέπει την επιδότηση του 40% της ανακαίνισης έως του ποσού των 10.000 ευρώ. Με μάξιμουμ προκαταβολή τα 2.000 ευρώ. Αναγκαίες προϋποθέσεις τα σπίτια να είναι δηλωμένα κλειστά στο Ε2 και να διατεθούν για μακροχρόνιες μισθώσεις.

Στην ομιλία της στη Βουλή η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα και τη στεγαστική πολιτικής της κυβέρνησης:

«Για να είναι πιο ελκυστικό το πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή περίπου κατά το ήμισυ αυτής της επιδότησης του 40% επί του τελικού ποσού της ανακαίνισης το οποίο μπορεί να φτάσει τις 10.000€. Στόχος είναι όλα αυτά τα κενά διαμερίσματα τα οποία είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Να δώσουμε ένα κίνητρο σε ιδιοκτήτες να μπορέσουν να ανοίξουν κάποια εξ αυτών, τα οποία δηλώνονται κενά τα τελευταία 3 χρόνια στο Ε2. Απώτερος στόχος να μπορέσουμε να διευρύνουμε το οικιστικό απόθεμα. Διαρκώς νέοι άνθρωποι, νέες οικογένειες αναζητούν στέγη και τα ενοίκια αυξάνονται. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι μόνο του αλλά εντάσσεται σε μια δομημένη στεγαστική πολιτική, την οποία ανέφερε και πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός εδώ στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Ανδρουλάκη. Τι κάνουμε για τη στεγαστική πολιτική συνολικά; Διαθέτουμε 2,3 δισεκατομμύρια σε στεγαστικά προγράμματα. Ηδη μέσα από το «Σπίτι μου» σχεδόν 4.200 εκταμιευμένα δάνεια στο τέλος της χρονιάς θα είναι 9.800. Προχωράμε τώρα στις ανακαινίσεις, θα ξεκινήσουμε και το πρόγραμμα της Κοινωνικής Αντιπαροχής. Σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το στεγαστικό πρόβλημα.

Δήμος Βερύκιος για Γιάννη Λάτσιο και Σοφία Ζαχαράκη: «Έτσι ξεκινάνε όλα»

Στο δείπνο που είχε ο Γιάννης Λάτσιος με την Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε ξανά ο Δήμος Βερύκιος, το πρωινό της Παρασκευής, μέσα από τον αέρα του Happy Day στον Alpha.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί την πλήρη αλήθεια για το τηλεοπτικό στέλεχος και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Λάτσιος-Ζαχαράκη

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Βερύκιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πολλοί με πήραν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν για την Σοφία Ζαχαράκη και τον Γιάννη Λάτσιο. Και οι ίδιοι με πήραν, μίλησα με τους ίδιους. Η κα. Ζαχαράκη είναι μια συμπαθέστατη κοπέλα, που μπήκε στην πολιτική και από την πρώτη στιγμή θυμάστε πως μας είχε κάνει κλικ εδώ και πάντα την είχαμε στην πούδρα. Δεν την πειράξαμε ποτέ και πάντα μιλούσαμε με σεβασμό για εκείνην. Εμένα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και ο μπαμπάς της, ο δάσκαλος».

«Βέβαια και ήταν σε φιλικό δείπνο, αφού είναι οικογενειακοί φίλοι με τον Γιάννη Λάτσιο χρόνια τώρα. Και μου είπε μου κόβεις την τύχη». «Εντάξει, Σοφάκι» της απάντησα».

Άρα δεν υφίσταται σχέση άλλου τύπου. Έφαγαν ένα φαγητό σαν δύο καλά γνωρίζοντες ενήλικες άνθρωποι, φίλοι, γνωστοί» τόνισε, με τη σειρά της, η Σταματίνα Τσιμτσιλή για να σχολιάσει με χαμόγελο ο Δήμος Βερύκιος πως «έτσι ξεκινάνε όλα».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share