Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Επίσημη ανακοίνωση για τις συντάξεις Μαρτίου - Αυτή είναι η τελική ημερομηνία πληρωμών

Σας αφορά!

23 Φεβρουαρίου 2024 10:31
Επίσημη ανακοίνωση για τις συντάξεις Μαρτίου - Αυτή είναι η τελική ημερομηνία πληρωμών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους. Με την ευκαιρία, δείτε την αύξηση σε πολυπόθητο επίδομα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την 26η/2/2024, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 28η/2/2024, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Μεγάλη «ανάσα» για γονείς - Επίδομα 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές

Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες γονείς με νέο επίδομα: Nέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της άθλησης έρχεται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας. Το Sport Pass θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Παράλληλα, έρχεται και τεράστια ανάσα με επίδομα που αγγίζει τα 7.020 ευρώ!

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher είναι μαθητές της Α' Γυμνασίου. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Η δράση έχει σκοπό να ενισχύσει τον αθλητισμό και να στρέψει τη νεολαία σε υγιείς τρόπους εξάσκησης.

επιδομα-σε-χιλιαδεσ-μαθητεσ

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

«SportPass» Voucher στον Αθλητισμό: Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε αθλητικούς συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές.

Δυνητικοί δικαιούχοι: Μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια - 35.000 μαθητές.

Ποσό voucher: 300€.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share