Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αύξηση κατώτατου μισθού στις 22 Μαρτίου - «Όχι» Χατζηδάκη για επίδομα Πάσχα (Video)

Η αύξηση αυτή δε βρίσκει σύμφωνη τη ΓΣΕΕ που είχε ζητήσει να φτάσει ο κατώτατος τα 908 ευρώ

21 Φεβρουαρίου 2024 12:34
Αύξηση κατώτατου μισθού στις 22 Μαρτίου - «Όχι» Χατζηδάκη για επίδομα Πάσχα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στις 22 Μαρτίου αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι.

Παράλληλα, ο ίδιος ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το Πάσχα και απάντησε: «Η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να πληρώσουμε χρήματα που δεν έχουμε». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε την πιθανότητα για το «επίδομα Πάσχα», καθώς δεν είναι στα σχέδια του υπουργείου.

Χατζηδάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Από τις 22 Μαρτίου, ο κατώτατος μισθός αναμένεται να φτάσει τα 830 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή δε βρίσκει σύμφωνη τη ΓΣΕΕ που είχε ζητήσει να φτάσει ο κατώτατος τα 908 ευρώ, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ακρίβεια που αποτελεί νούμερο ένα πρόβλημα στα ελληνικά νοικοκυριά.

Ανατροπή στις συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους - Το επίδομα που δε θα καταβληθεί

Νωρίτερα από τα καθιερωμένα θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων του Μαρτίου, δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος διαρκεί 29 ημέρες, και «κλείδωσαν» οι ημερομηνίες καταβολής τους.

'Ετσι, η εξόφληση των συντάξεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μήνα. Στο τέλος Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όχι όμως και η πρώτη δόση του επιδόματος τέκνων Α21 για το 2024. Η υποβολή αιτήσεων για το δημοφιλέστερο επίδομα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων -το Α21- θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες ή το πολύ αρχές Μάρτη.

Δείτε ακόμα: Λογαριασμοί ρεύματος: Έκτακτη επιδότηση σε 730.000 νοικοκυριά για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Όσον αφορά τις συντάξεις, αυτές πλέον καταβάλλονται στις συνήθεις ημερομηνίες, αν και αυτήν την φορά, όπως αναφέρει το enikonomia.gr, βοηθά ο «κουτσός» μήνας, ώστε να εμφανιστούν λίγο νωρίτερα τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαρτίου

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαρτίου

Ως γνωστόν, οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών, με τους δικαιούχους να πληρώνονται την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Έτσι, για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνουν οι εξής πληρωμές:

 • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
 • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
 • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
 • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Όσον αφορά τις συντάξεις μισθωτών, αυτές θα καταβληθούν ως εξής:

 • Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Η ΔΕΗ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Ο ΟΤΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα, μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

Πότε θα εξοφληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Χρήματα θα πάρουν και οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, αν και ένα από τα πλέον δημοφιλή επιδόματα του Οργανισμού δεν θα καταβληθεί και συγκεκριμένα το επίδομα τέκνων Α21.

Και αυτό γιατί, το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται ανά δίμηνο και έτσι για την φετινή χρονιά, η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2024, η πληρωμή της δεύτερης δόσης στις 31 του Μάη 2024, της τρίτης δόσης στις 31 Ιουλίου, της τέταρτης δόσης θα πιστωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, της πέμπτης δόσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2024 και από τις 20 μέχρι 23 Δεκεμβρίου η έκτη δόση.

Όπως και να έχει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα, την Πέμπτη 29 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 28 Φλεβάρη και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share