Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οικονομικό «μυστήριο» στη χώρα - Ποιες συγκεκριμένες Δραχμές πωλούνται για 3.000 ευρώ στο διαδίκτυο

Ψαχτείτε!

26 Φεβρουαρίου 2023 18:34
Οικονομικό «μυστήριο» στη χώρα - Ποιες συγκεκριμένες Δραχμές πωλούνται για 3.000 ευρώ στο διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί μετά το ευρώ η χρηματική τους αξία να έπεσε, σήμερα όμως φαίνεται ότι ένα νόμισμα των 100 δραχμών, μπορεί να πωληθεί σε συλλέκτες μέχρι και για 5.000 ευρώ!

Το τελευταίο διάστημα, πολύς κόσμος που είχε κέρματα των 100 δραχμών άρχισε να τα βγάζει προς πώληση στο διαδίκτυο, ζητώντας σαν αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αντίθεση με το e-Bay, όπου το ένα κοστίζει μόλις ένα ευρώ. Ενώ την ίδια ώρα, «στα κάγκελα» βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες - Άχρηστες Δραχμές αξίας 478 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με δήλωση ειδικού εκτιμητή νομισμάτων πάντως, υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα μεγάλης, δυστυχώς όμως αυτά δεν βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών. Τα νομίσματα των 100 ή λιγότερων δραχμών, μπορεί μεν να πωλούνται στο διαδίκτυο, όμως η αξία τους είναι μηδαμινή, με την αντικειμενική τους αξία να είναι στα 2 ευρώ, το ένα κιλό αυτών.

Ποιο κέρμα από τις Δραχμές μπορείς να πουλήσεις για 3.000 ευρώ στο διαδίκτυο;

χαρτονόμισμα δραχμών

Βέβαια, υπάρχουν ελάχιστα νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο που κοστίζουν 3.000 ευρώ έκαστο, όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον δεν τα έχει δει ποτέ της. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 15 νομίσματα που κόπηκαν το 1990 σε PROOF κατάσταση και αυτά αξίζουν 3.000 το καθένα, όμως βρίσκονται ήδη στα χέρια συλλεκτών και όχι σε κουμπαράδες περασμένων δεκαετιών.

Πανικός: Έχετε χαρτονομίσματα σε δραχμές; Πουλήστε τα για 80, 200 και 240 ευρώ

Αν σας έχουν απομείνει χαρτονομίσματα από τις δραχμές, μπορεί να είστε πλούσιοι! Στις 27 Δεκεμβρίου του 2001, μια εποχή που σήμερα φαντάζει τόσο μακρινή και αλλόκοτη, στην Ελλάδα επικρατούσε παροξυσμός. Σε λίγες μέρες θα άλλαζε η χρονιά και, εκτός από το ημερολόγιο, η χωρά θα περνούσε επίσημα στην εποχή του ευρώ.

Την 1η Ιανουαρίου του 2002 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα ευρώ θα κυκλοφορούσαν στην αγορά. Η αμετάκλητη ισοτιμία με το άλλοτε εθνικό νόμισμα ορίστηκε σε 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές και τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι δραχμές και τα ευρώ θα κυκλοφορούσαν παράλληλα.

Η ευφορία και το επικοινωνιακό ντεμαράζ στην Αθήνα, λίγο απασχολούσε εκείνες τις μέρες, πριν την Πρωτοχρονιά του 2002, έναν 33χρονο από το χωριό Άγιος Δημήτριος στην Κοζάνη. Δύο άγνωστοι άνδρες, ένας Νιγηριανός κι ένας Ισπανός, τού είχαν προτείνει ένα καλό ντιλ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share