Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλαλούμ στο Taxisnet: Ανατροπή από την ΑΑΔΕ με τα ΙΒΑΝ χιλιάδων φορολογουμένων

Ποιους αφορά

28 Ιανουαρίου 2023 20:39
Αλαλούμ στο Taxisnet: Ανατροπή από την ΑΑΔΕ με τα ΙΒΑΝ χιλιάδων φορολογουμένων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνοιξε 25 Ιανουαρίου 2023 το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή ορθών επαναλήψεων αιτήσεων ένταξης στο ανοιχτό πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και στο «Πρώτο Ένσημο» για διορθώσεις ΙΒΑΝ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αιτήματα επιχειρήσεων και ωφελουμένων, που έχουν ενταχθεί στο ανοιχτό πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο «Πρώτο Ένσημο», για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και προκειμένου για την καταβολή της επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο, κατά την περίοδο 25-31 Ιανουαρίου 2023, για τις κάτωθι διορθώσεις:

– Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο και τα έκτακτα «ραβασάκια» της Εφορίας - Πρόστιμα κόλαφος για 15 κατηγορίες πολιτών

Κωδικοί εισόδου Taxisnet

– Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο».

Διευκρινίζεται ότι οι ορθές επαναλήψεις των ΙΒΑΝ από τους δικαιούχους στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων αφορούν επιδοτήσεις που θα καταβληθούν στους δικαιούχους και, σε κάθε περίπτωση, δεν αφορούν σε επιδοτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί στους αρχικά δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, επειδή έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», ότι ένας αριθμός ωφελουμένων που έχουν ενταχθεί στο «Πρώτο Ένσημο» ή στον συνδυασμό του «Πρώτου Ένσημου» με το πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, δεν έχουν υποβάλει την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αποδοχής ένταξής τους, θα πρέπει εγκαίρως να την υποβάλουν, προκειμένου να καταστεί δυνατή και σε αυτούς η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία https://supportemployees.services.gov.gr και η πρόσβαση πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share