Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

2.000 ευρώπουλα στην τσέπη σας - 1.000 "τυχεροί" άνεργοι προγράμματος επιδοτούμενης κατάρτισης

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και η υποβολή αίτησης

28 Ιανουαρίου 2023 09:06
2.000 ευρώπουλα στην τσέπη σας - 1.000
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το σύνθημα "Ξεκλείδωσε τις δεξιότητές σου" ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης καλεί 1.000 ανέργους και να αποκτήσουν γνώσεις και να πληρωθούν 2.000 ευρώ.

Βασικός σκοπός είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους. Την ίδια ώρα, ένα νέο επίδομα που φτάνει έως τα 6.000 ευρώ προκύπτει για ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος μέσα από νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία επεκτείνεται κατά έξι μήνες η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να έχει γίνει διακοπή ρεύματος ώστε να χορηγηθεί το εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση.

Ειδικότερα:

  • Η συμπλήρωση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, σύμφωνα με πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα, ώστε να οδηγούν σε πιστοποίηση και απόκτηση προσόντων
  • Η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων
  • Η αύξηση της απασχολησιμότητας τους, η προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και η διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των ανέργων

Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης προς τους ωφελούμενους

Αφορά στην υλοποίηση θεματικών σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 400 ωρών, οι οποίες κατανέμονται σε:

  • 180 ώρες Θεωρητική εκπαίδευση σε εξιδεικευμένα θεματικά αντικείμενα σε δυναμικούς τομείς
  • και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας
  • 140 ώρες σε οριζόντιες διαθεματικές γνώσεις (Soft Skills – New Skills)

2.000 ευρώπουλα στην τσέπη για 1.000 τυχερούς ανέργους από ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος 1.000 εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.Υ.Π.Α από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους και να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Υποβολή αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο katartisou-pde.gr και ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την 22η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 23:59.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share