Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασύλληπτη αποκάλυψη για τον Απόστολο Βακάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα ευρώ καθαρά βγάζουν τα Jumbo την ημέρα!

Δεν το χωράει ο νους σας!

24 Ιανουαρίου 2023 12:16
Ασύλληπτη αποκάλυψη για τον Απόστολο Βακάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα ευρώ καθαρά βγάζουν τα Jumbo την ημέρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρές δόσεις επιχειρηματικού… πατριωτισμού, αλλά και πικρές αλήθειες για τα κακώς κείμενα στη χώρα, είχε το κατά τον Απόστολο Βακάκη «ευαγγέλιο» της οικονομίας. Όπως τουλάχιστον αυτό εκφωνήθηκε χθες, στη διάρκεια της παρουσίασης της Jumbo, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης-βόμβα, για την έξοδο του «Τιτάνα» από την Ελλάδα.

Με τον γνώριμο, χειμαρρώδη λόγο του, ο ιδρυτής, βασικός μέτοχος και διοικητικός ηγέτης της Jumbo, χαρακτήρισε την Ελλάδα «χώρα των εκπλήξεων και των αντιφάσεων». Για να προσθέσει αμέσως μετά, σαρκαστικά, ότι «η Ελλάδα είναι ένας επενδυτικός παράδεισος, φτάνει οι επενδυτές να είναι… αθάνατοι». Υπονοώντας δηλαδή ότι θα χρειαστεί περισσότερο από μια ζωή, για να βγουν κέρδη από τα τοποθετούμενα επενδυτικά κεφάλαια.

Παρά ταύτα όμως ο Απόστολος Βακάκης δε χάνει το πατριωτικό του συναίσθημα, ούτε και διανοείται να μετακινήσει την έδρα της Jumbo εκτός συνόρων.

«Εγώ σαν άτομο είμαι ένθερμος υποστηρικτής της χώρας και θα παραμείνω ως την τελευταία στιγμή» έσπευσε να τονίσει.

Ασύλληπτη αποκάλυψη για τον Απόστολο Βακάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα ευρώ καθαρά βγάζουν τα Jumbo την ημέρα!

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια. «Δεν μασάω σε αυτό το κομμάτι. Έρχομαι μάλιστα και λέω ότι και οι επιχειρηματίες πρέπει να βάλουν πλάτη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί εάν όλοι μας δεν βάλουμε πλάτη. Αν δεν κοιτάξουμε την πατρίδα μας η πατρίδα μας από που θα βοηθηθεί; Από το υπερπέραν; Υποχρέωση των επιχειρηματιών είναι να κοιτάμε και τη χώρα».

Πέραν τούτων ο Απόστολος Βακάκης ανέφερε ακόμη ότι:

«Η περίπτωση του ΤΙΤΑΝΑ είναι ιδιαίτερη. Έχουμε να κάνουμε με όμιλο του οποίου το 80% του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας. Εμείς ως Jumbo έχουμε το 60% της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα. Μπορεί βαθμιαία να κατέβει στο 50% αλλά και πάλι θα είναι η βασική χώρα. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε και θα τη στηρίξουμε. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη. Και εάν είναι να πέσουμε, θα πέσουμε μαζί με τη χώρα… Φυσικά ως εταιρεία λειτουργούμε με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει βιώσιμη».

Ο πρόεδρος του ομίλου της Jumbo ανέφερε ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η Ρουμανία θα είναι ο βασικός πυλώνας της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τον τζίρο, είπε ότι το άνω άκρο των εκτιμήσεων είναι ότι θα ενισχυθεί από 5% έως 7% στη νέα ετήσια χρήση. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι το 2019 για την Ελλάδα, που θα είναι μια είναι μια εκλογική χρονιά, δεν θα είναι εύκολο.

«Θα έχουμε αναταράξει δεν θα είναι ομαλή χρονιά» τόνισε.

Ασύλληπτη αποκάλυψη για τον Απόστολο Βακάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα ευρώ καθαρά βγάζουν τα Jumbo την ημέρα!

Ακόμη, ανάμεσα στα άλλα, ο Απόστολος Βακάκης είπε:

Για τη κατανάλωση: «Σήμερα ο καταναλωτής μπορεί να χαίρεται για τις προσφορές, αλλά στη συνέχεια θα κληθεί να πληρώσει το κόστος, καθώς ο ανταγωνισμός των τιμών δεν είναι υγιής. Μεσομακροπρόθεσμα οι καταναλωτές θα επωμιστούν τα βάρη των εταιρειών που δεν θα αντέξουν.»

Για τη Σκλαβενίτης, για την οποία κριτικάροντας την εξαγορά του Μαρινόπουλου, είχε κάνει την επική δήλωση ότι «τους έδωσαν λάθος χάπια»: «Σε ό,τι αφορά την έννοια Σκλαβενίτης, είπα κάτι το οποίο παρεξηγήθηκε. Ο Σκλαβενίτης ήταν μια υγιέστατη ελληνική επιχείρηση, νοικοκυρεμένη, πρότυπο και ξαφνικά μπήκε σε έναν κυκεώνα 400 νέων μαγαζιών και σε μια αγωνία επιβίωσης, που σε μια αναπτυσσόμενη Ελλάδα θα είχε κάποια λογική αυτό το πράγμα. Όμως σε μια στάσιμη Ελλάδα εγώ θεώρησα ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έτρεχαν το μαγαζί, έμπαιναν σε μια μεγάλη περιπέτεια. Ήταν μια γενναία επιλογή την οποία έλαβαν σε βάρος της ποιότητας της ζωής τους. Αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το εγχείρημα δεν ήταν ούτε είναι εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι θα το επιτύχουν αλλά μετά από πολλά χρόνια».

Για το ποθούμενο αναπτυξιακό «ράλι»: «Το να πούμε ότι η Ελλάδα θα το γυρίσει σε πύραυλο φοβάμαι ότι δεν συντρέχει καμία τέτοια προϋπόθεση ή δυνατότητα, παρότι πολύς κόσμος το υπόσχεται… Στα οικονομικά λένε ουδέν βεβαιότερο της αποτυχίας, από το να κάνεις τις επιθυμίες σου στόχους».

Για τις θνησιγενείς εταιρείες που παραμένουν στην αγορά: «Όσο και αν τον αγαπάμε τον νεκρό, άμα τον έχουμε στο σαλόνι, από μια στιγμή και μετά θα αρχίσει να μυρίζει…. Η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να προσαρμόζεται ο κόσμος. Εμείς εδώ έχουμε πρόβλημα προσαρμοστικότητας. Τώρα πλέον προσαρμόζεται το σύμπαν».

Και η ατάκα της ημέρας από τον Απόστολο Βακάκη: «Και ο Θεός επί γης να έρθει και να αποφασίσει να ασχοληθεί με την Ελλάδα, πάλι θα χρειασθεί να πάρει τη βοήθεια του κοινού…».

Πηγή: mononews.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share