Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023

«Φρέσκο» επίδομα 230 ευρώ απευθείας στα ΑΤΜ - Ποιοι θα το λάβουν

«Σκάνε» άμεσα!

12 Ιανουαρίου 2023 09:33
«Φρέσκο» επίδομα 230 ευρώ απευθείας στα ΑΤΜ - Ποιοι θα το λάβουν
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Νέο επίδομα έως 230 ευρώ παρέχει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε ανέργους ειδικών κατηγοριών οι οποίοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της, τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησής τους και να πληρούν τα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσα σε διάστημα δυο μηνών, μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά, ώστε να λάβουν άμεσα το χρηματικό βοήθημα μέσω IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού. Ειδικό βοήθημα ύψους 227,76 ευρώ δικαιούνται ορισμένες κατηγορίες ανέργων, ενώ έχουμε και νέο αυξημένο επίδομα 247 ευρώ - Οι προϋποθέσεις για την καταβολή

Ειδικότερα το ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι πολίτες που διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων επί ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές/-ριες, εργαζόμενοι/-ες σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ.)

Επίδομα σε ανέργους

ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Προϋποθέσεις

Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος οι ασφαλισμένοι πολίτες απαιτείται:

να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων επί ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας

το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2022 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 12.619,22 €. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος

να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές/-ριες, εργαζόμενοι/-ες σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέματα κ.λπ.)

Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων δεν μπορούν να λάβουν το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης.

ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Διαδικασία υποβολής αίτησης - Παραλαβή απόφασης

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντή της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών της ΔΥΠΑ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, η οποία υποβάλλεται εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με δύο τρόπους

μέσω των e-services ΔΥΠΑ

μέσω ΚΕΠ

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στις e-services ΔΥΠΑ είτε μέσω της Υπηρεσίας ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ.

Δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται

αντίγραφο του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος
* Το δικαιολογητικό αυτό θα προσκομίζεται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαλειτουργικότητας με την ΑΑΔΕ

αριθμός καταθετικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Ύψος βοηθήματος

Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς δεκατρία (13) ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Με δεδομένο ότι ημερήσιο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 17,52 ευρώ το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται (17,52 χ 13 = 227,76).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share