Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

"Έσκασε" 600ευρω επίδομα! Ποιοι το παίρνουν & ποιοι εξαιρούνται

Πότε θα πληρωθεί

9 Δεκεμβρίου 2022 12:21
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατατέθηκε πριν λιγη ώρα στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή. Παράλληλα, πλησιάζει η ημερομηνίας καταβολής της επιταγής ακρίβειας. Το ύψους 250 ευρώ επίδομα θα πιστωθεί χωρίς αίτηση σε δικαιούχους προερχόμενους από έξι κατηγορίες ευάλωτων πολιτών.

Η τροπολογία ορίζει ότι χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στους ένστολους κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2022. Παράλληλα, πλησιάζει η ημερομηνίας καταβολής της επιταγής ακρίβειας. Το ύψους 250 ευρώ επίδομα θα πιστωθεί χωρίς αίτηση σε δικαιούχους προερχόμενους από έξι κατηγορίες ευάλωτων πολιτών.

Η εν λόγω παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών και διέπεται από ειδικό φορολογικό καθεστώς. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάταξη ορίζει ότι η ενίσχυση περικόπτεται ανάλογα στην περίπτωση που ένστολο προσωπικό βρίσκεται:

  • σε απόσπαση στο εξωτερικό ή
  • για λόγους πειθαρχίας εκτίει ποινή αργίας ή
  • τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή
  • τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας

Υπενθυμίζεται πως την ενίσχυση είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα από την Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

600ευρω επίδομα

Έκτακτο 400ευρώ χριστουγεννιάτικο επίδομα για ανέργους - Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για τους άνεργους ναυτικούς προβλέπεται, υπό τη μορφή βοηθήματος, για τις εορτές των Χριστουγέννων από τον Οίκο Ναύτου. Παράλληλα, τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Η οικονομική ενίσχυση δίνεται στους άνεργους ναυτικούς, υπό προϋποθέσεις, που περιγράφονται αναλυτικά σε κοινή απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Δείτε αναλυτικά:

ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγείται στους άνεργους ναυτικούς καθορίζεται ως εξής:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

Σε όλους τους δικαιούχους άνεργους ναυτικούς το ποσό ανέρχεται σε : 400,00 € (τετρακόσια ευρώ).

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η χρονική περίοδος ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων ναυτικών για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω των εορτών των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 ορίζεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας από 28/11/2022 έως και 23/12/2022.

Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιείται σταδιακά.

Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών για έλεγχο είναι αποκλειστική για το διάστημα, από 28/11/2022 έως και 22/12/2022.

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται ως εξής:

  • Στην Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου Πειραιά για όσους ναυτικούς κατοικούν στην Αθήνα και Πειραιά.
  • Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως (με την επίδειξη του ναυτικού φυλλαδίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας) με σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α4 και αυστηρά στις οριζόμενες ημερομηνίες και ώρες όπως αυτές εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα με βάση το αρχικό γράμμα του επιθέτου του ναυτικού.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών του επιδόματος 400 ευρώ για ανέργους

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share