Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Fuel Pass 3: Αλλάζουν οι δικαιούχοι! Ενδέχεται να αφορά μόνο συγκεκριμένα νοικοκυριά

Τα πρώτα στοιχεία

12 Αυγούστου 2022 13:19
Fuel Pass 3: Αλλάζουν οι δικαιούχοι! Ενδέχεται να αφορά μόνο συγκεκριμένα νοικοκυριά
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκέψεις για ανασχεδιασμό του Fuel Pass 3 λόγω των πτωτικών τιμών καυσίμων γίνονται στο κυβερνητικό επιτελείο. Φαίνεται ότι θα αλλάξουν όλα για τους δικαιούχους. Παράλληλα, η σύνταξη του νέου σχεδίου για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην ακρίβεια έχει μπει στην τελική ευθεία με την κυβέρνηση να έχει έτοιμο τον σκελετό πάνω στον οποίο θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, έναντι στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται να έχουμε με αφορμή κυρίως την ενεργειακή κρίση.

Η μείωση της τιμής των καυσίμων οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις για ανασχεδιασμό των επιδοτήσεων μέσω του Fuel Pass από τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όσο περισσότερο πέφτει η τιμή και υπάρχουν δυσκολίες στο κάθε νοικοκυριό σε άλλες περιοχές, οφείλει η Πολιτεία να βοηθάει, ανέφερε. Ένα από τα σενάρια είναι να αντικατασταθεί το Fuel Pass με μια ψηφιακή κάρτα για τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στην προσεχή ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αναμένονται τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά και τη θερινή περίοδο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share