Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σχέδιο SOS για εξοικονόμηση ενέργειας: Σβήνουν τα φώτα σε... δρόμους και πάρκα - Plan B με τηλεργασία, αφαίρεση 10% των λαμπτήρων & σκοτεινά μνημεία (Video)

«Επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές για να μη φτάσουμε σε διακοπές ρεύματος»

2 Αυγούστου 2022 08:30
Σχέδιο SOS για εξοικονόμηση ενέργειας: Σβήνουν τα φώτα σε... δρόμους και πάρκα - Plan B με τηλεργασία, αφαίρεση 10% των λαμπτήρων & σκοτεινά μνημεία (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση ενεργειακού συναγερμού, έχει τεθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας, που ξεκινά από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα αγγίξει και τα νοικοκυριά με μέτρα που σε πρώτη φάση θα έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.

Όσο για το ενδεχόμενο κυλιόμενων διακοπών ρεύματος, χαρακτηρίζεται ως ύστατη λύση, στην περίπτωση ακραίων εξελίξεων. Παράλληλα, νέα μέτρα ενίσχυσης θα φέρει από το φθινόπωρο η κυβέρνηση στην κοινωνία, με την επιταγή ακρίβειας να είναι ξανά σε πρώτο πλάνο.

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά από το Δημόσιο

Όπως δηλώνει στο Star o Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, αν απαιτηθεί για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας να μειωθεί ο οδοφωτισμός, προφανώς και θα γίνει.

Τουλάχιστον 10% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, θα πρέπει να καταναλώσουν πάντω ς όλοι οι φορείς του Δημοσίου ως το τέλος της χρονιάς.

Η αφαίρεση του 10% των λαμπτήρων για τον οδοφωτισμό, το σβήσιμο του φωτισμού σε συντριβάνια και μνημεία λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και η υποχρεωτική τηλεργασία για μια ή δύο ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβάνονται στον ειδικό σχεδιασμό εν όψει του πιο δύσκολου Χειμώνα.

Οι πολίτες δηλώνουν επίσης στην κάμερα του Star ότι είναι σύμφωνοι με την εξοικονόμηση ενέργειας, αρκεί η διαχείριση του ρεύματος να γίνεται με ορθολογικό τρόπο.

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές για να μη φτάσουμε σε διακοπές ρεύματος

Στα νοικοκυριά συστήνεται σε πρώτη φάση, η εξοικονόμηση ενέργειας με πιο ορθολογική χρήση των κλιματιστικών και των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών. Ωστόσο, στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Κινδύνων, προβλέπονται ως ύστατη λύση οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε πάντως ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μη χρειασθεί η λήψη δραματικών μέτρων

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές που έχουμε ακόμη και στα πιο ακραία σενάρια για να μην φτάσουμε εκεί».

Η Γερμανια προετοιμάζεται για ενεργειακό σοκ

Το Μέγαρο της Γερμανικής Προεδρίας είναι, πλέον, υποφωτισμένο τα βράδια, ενώ μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα στη Φρανκφούρτη μένουν βυθισμένα στο σκοτάδι, συνθέτοντας ένα σκηνικό που θυμίζει πόλεμο.

Το κόστος του ηλεκτρικού στη Γερμανία ισοδυναμεί με 600 δολάρια τιμή πετρελαίου και η χώρα- ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, έχει περίπου τρεις μήνες για να βρει τρόπους να αποφύγει ένα πρωτοφανές ενεργειακό σοκ. Ήδη ετοιμάζονται καταφύγια με θέρμανση για τους πιο αδύναμους!

Συνεχίζεται το «παιχνίδι» των Ρώσων με τους αγωγούς φυσικού αερίου

Η Μόσχα ενισχύει, εν τω μεταξύ, τις ανησυχίες των Ευρωπαίων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή η επιδιόρθωση των βλαβών στο Nord Stream λόγω των κυρώσεων, στέλνοντας την τιμή του φυσικού αερίου πάνω από τα 200 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share