Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φυσικό αέριο: Ξανά σε λειτουργία ο Nord Stream 1! Παραμένουν τα ερωτηματικά για το ρυθμό ροής (Video)

Άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του

21 Ιουλίου 2022 08:24
Φυσικό αέριο: Ξανά σε λειτουργία ο Nord Stream 1! Παραμένουν τα ερωτηματικά για το ρυθμό ροής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φυσικό αέριο: Ανοιξε εκ νέου ο αγωγός Nord Stream 1 όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει, από σήμερα το πρωί, μεταδίδει η Deutsche Welle. Ο αγωγός είχε παραμείνει κλειστός τις τελευταίες 10 ημέρες για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης», όπως είχε ανακοινώσει ο διαχειριστής.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.

Είπε, ωστόσο, ότι δεν συνηθίζεται να αλλάζει η ροή μέσα στην ίδια ημέρα. Πριν τις εργασίες συντήρησης, αναφέρει η Die Welt, ο αγωγός παρείχε περίπου την ίδια ποσότητα (στο 40% της χωρητικότητάς του).

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αφήσει να εννοηθεί oτι ο αγωγός θα επαναλειτουργήσει μεν αλλά με μειωμένες ροές, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου.

Ήδη πάντως και πριν από τις εργασίες συντήρησης, οι αποστολές της ρωσικής Gazprom στην Ευρώπη είχαν μειωθεί σημαντικά, στο 40% των δυνατοτήτων, με τη ρωσική πλευρά να αποδίδει τη μείωση σε «τεχνικά κενά» και τη Δύση να απορρίπτει ως «προσχήματα» τις ρωσικές αιτιάσεις.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share