Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Power Pass: Πότε θα καταβληθούν χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών – Τα μέτρα ενεργειακής επάρκειας ενόψει του χειμώνα

«Έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου, αν χρειαστεί, να αξιοποιήσουν πετρέλαιο diesel αν διακοπεί το φυσικό αέριο»

9 Ιουλίου 2022 16:09
Power Pass: Πότε θα καταβληθούν χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών – Τα μέτρα ενεργειακής επάρκειας ενόψει του χειμώνα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN, για το Power Pass αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε επίσης: «Κλειδώνει» το Fuel Pass 3: Η προαναγγελία Μητσοτάκη για νέο επίδομα στα καύσιμα μετά το καλοκαίρι και τα σενάρια για Power Pass 2 (video)

Πότε θα καταβληθούν χρήματα στους λογαριασμούς

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα δουν οι καταναλωτές χρήματα από το Power Pass, - το επίδομα ρεύματος δηλαδή- ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε: «Στόχος μας είναι τις επόμενες εβδομάδες– έχουμε δώσει και δυνατότητα παράτασης- να μπορέσει να επιστραφεί το 60% από τις αυξήσεις στο ρεύμα στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο καταναλωτής στην τράπεζα».

Ο ίδιος έκανε ακόμη γνωστό ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών ξεπέρασαν τις 800.000. Κατά τα άλλα, ο κ. Σκρέκας, σημείωσε πως η επιδότηση ρεύματος, αφορά όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας, σημείωσε πως θα δημιουργηθεί νέο εργοστάσιο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, διαμηνύοντας πως στόχος είναι να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας τον χειμώνα σε περίπτωση που διακοπεί πλήρως η ροή φυσικού αερίου από την Ευρώπη.

«Έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου, αν χρειαστεί, να αξιοποιήσουν πετρέλαιο diesel αν διακοπεί το φυσικό αέριο», είπε σχετικά.

Στα μέτρα ενεργειακής επάρκειας, περιλαμβάνονται:

  • Πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα (LNG)
  • Δύο νέοι σταθμοί LNG (Αλεξανδρούπολη)
  • Αέριο από αγωγό TAP
  • Πέντε εργοστάσια παραγωγής ρεύματος (πετρέλαιο αντί αέριο)
  • Αύξηση παραγωγής από λιγνιτικά εργοστάσια
  • Νέο λιγνιτικό εργοστάσιο (Πτολεμαΐδα V)
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share