Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ για πληρωμή με το μήνα

Στο κοινό δόθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα

18 Απριλίου 2022 18:23
Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ για πληρωμή με το μήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λειτουργία τέθηκε η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα για όσους έχουν κάνει άρση ακινησίας των οχημάτων, που φέτος υπολογίζονται περί τις 130.000. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο ότι η πληρωμή αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Δείτε επίσης: Νέος ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά - Κλείνει η πλατφόρμα του Ε9

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητα κέντρο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η διαδικασία για τα τέλη κυκλοφορίας

Για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονικά πλατφόρμα όπου και θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Συναγερμός από την ΑΑΔΕ για όλους τους πολίτες: «Αλλάξτε άμεσα τα στοιχεία σας στο Taxisnet»

Σημαντικές αλλαγές στην ηλεκτρονική επικοινωνία των φορολογουμένων με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Να σας θυμίσουμε και τα τεράστια πρόστιμα για πειραγμένες ταμειακές – Τι θα ισχύσει

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν:

να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) και τα τηλέφωνα τους (κινητό και σταθερό τηλέφωνο). Τα στοιχεία αυτά δύναται, κατ’ επιλογή του ενδιαφερόμενου, να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

πηγή κεντρικής εικόνας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share