Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ζορίζεστε οικονομικά; 7+1 έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρήματα

Λύσεις στους δύσκολους καιρούς

5 Ιανουαρίου 2022 15:43
Ζορίζεστε οικονομικά; 7+1 έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον για όλους και μας έχουν κάνει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όσον αφορά τα έξοδά μας. Αυτό, όμως, είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις! 7+1 tips είναι αρκετά, για να ξεκινήσεις σιγά σιγά να κάνεις οικονομία.

Έξοδοι

Το να περιορίσεις τις εξόδους δεν σημαίνει απαραίτητα λιγότερη καλοπέραση! Αντί να πας για ποτό ή για φαγητό, προτίμησε να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι και ο καθένας να φέρει από κάτι, να περπατήσεις κάτω από τον όμορφο ήλιο ή να χαλαρώσεις στο σπίτι σου με ένα καλό βιβλίο και το αγαπημένο σου ρόφημα.

Κατανάλωση ρεύματος και νερού

Θα πρέπει όλοι να μάθουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί με την κατανάλωση του νερού και του ρεύματος. Δεν το σκεφτόμαστε πάντα αλλά η άσκοπη χρήση τους κάνει κακό όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στο πορτοφόλι σου! Κλείσε τη βρύση όσα λούζεις τα μαλλιά σου ή πλένεις τα δόντια και μαγείρεψε μεγαλύτερες ποσότητες από το ίδιο φαγητό. Περιόρισε την χρήση ρεύματος και νερού και σίγουρα θα δεις διαφορά στους επόμενους λογαριασμούς.

εξοικονόμηση χρημάτων tips

Προσφορές

Αγόρασε προϊόντα σε προσφορές αφού είναι μια καλή ευκαιρία για να κερδίσεις χρήματα. Μπορεί να υπάρχει σε προσφορά κάποιο σαμπουάν το οποίο, ενώ δεν χρειάζεσαι τώρα, σίγουρα θα το χρειαστείς κάποια στιγμή, άρα γιατί να μην το αγοράσεις;

Φαγητό

Το καθημερινό φαγητό απαιτεί αρκετά χρήματα σε μηνιαία βάση. Όσο όμως παραγγέλνεις φαγητό απ΄ έξω, δε θα μπορέσεις να γλιτώσεις χρήματα! Μαγείρεψε στο σπίτι σου, ώστε να τρως και πιο οικονομικά και πιο υγιεινά.

Αυτοκίνητο

Σταμάτα να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο χωρίς λόγο. Βγάλε μια μηνιαία κάρτα και χρησιμοποίησε τα μέσα γλιτώνοντας έτσι τα χρήματα που χαλάς για βενζίνη.

Καφές

Ο καφές, αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για τους Έλληνες. Ένας καφές την ημέρα σε βοηθάει να λειτουργήσεις σωστά, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Δε χρειάζεται όμως, να παίρνεις καθημερινά καφέ απ’ έξω. Επένδυσε σε μια μηχανή καφέ στο σπίτι σου-άλλωστε πλέον μπορείς να βρεις σε πολύ καλές τιμές, αρκεί να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς πρώτα- και φτιάξε τον καφέ σου μόνος σου. Να είσαι σίγουρος, ότι σε λίγο χρονικό διάστημα, θα τα έχει βγάλει τα λεφτά της.

Κάπνισμα

Δυστυχώς το κάπνισμα είναι μια συνήθεια για κάποιους, αλλά ως γνωστόν είναι και επικίνδυνο για την υγεία. Το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι να την κόψεις; Σίγουρα χρειάζεται θέληση, όμως σκέψου το πόσα χρήματα θα γλιτώσεις καθημερινά και το πόσο καλό θα κάνει στην υγεία σου.

Σούπερμαρκετ

Το σούπερμαρκετ είναι απαραίτητο αλλά μπορεί να μπορεί να αποτελέσει και μεγάλη παγίδα για εξτρά έξοδα. Συχνά πάμε να αγοράσουμε δύο πράγματα και καταλήγουμε να αγοράζουμε πολύ περισσότερα. Γι’ αυτό, φτιάξε μια λίστα με το τι πραγματικά χρειάζεσαι και προσπάθησε να την τηρήσεις- ειδικά την ώρα που θα περάσεις από τα ράφια με τις αγαπημένες σου λιχουδιές!


 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share