Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές! (Video)

Μέχρι αύριο η καταβολή της προκαταβολής για τους περσινούς δικαιούχους - Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι νέοι

9 Δεκεμβρίου 2021 08:00
Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα δουν στους λογαριασμούς τους μέχρι αύριο, 10 Δεκεμβρίου, περίπου 680.000 δικαιούχοι του περσινού επιδόματος θέρμανσης που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στο myΘέρμανση έως το τέλος Νοεμβρίου. Η καταχώρηση των παραστατικών για τις αγορές τους θα πρέπει να γίνει έως τις 15/12.

Οι νέοι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν ολόκληρο το επίδομα μέχρι το τέλος Δεκέμβρη, με προϋπόθεση η αίτηση αλλά και η καταχώρηση των παραστατικών να γίνει μέχρι τις 15/12. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο επίδομα θέρμανσης στους παλαιούς δικαιούχους.

Την ίδια ώρα, έως τις 28 Φλεβάρη θα πληρωθεί το επίδομα για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, έως τις 29 Απριλίου θα πληρωθεί το επίδομα για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου.

Παράλληλα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προβλέπονται οι όροι και η διαδικασία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ που θα δοθούν στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες μέσα στον Δεκέμβριο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share