Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Επίδομα έως 1.016 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Πώς θα κάνετε αίτηση

17 Σεπτεμβρίου 2021 17:09
ΟΑΕΔ: Επίδομα έως 1.016 ευρώ - Οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΟΑΕΔ: Επίδομα έως 1.016 ευρώ! H προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα, δείτε ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους με μισθό 663 ευρώ.

Άρχισε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2021, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει από τους δικαιούχους τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

ΟΑΕΔ: Επίδομα μέχρι 1000 ευρώ – Που κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Τα ποσά του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Επίδομα έως 1.016 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι και την 10η/9/2021, που κατά το έτος 2020 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2021, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από τις 11/9/2021 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους από τις 11/9/2021 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού eServices του ΟΑΕΔ. Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share