Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελίες για την Εθνική Τράπεζα

«Τι να τους κάνω τους πόντους αν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα;»

14 Σεπτεμβρίου 2021 12:57
Καταγγελίες για την Εθνική Τράπεζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εθνική Τράπεζα - Καταγγελίες: «Τι να τους κάνω τους πόντους αν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα;» Πελάτισσα της τράπεζας διαμαρτύρεται κάτω από ανάρτηση στο facebook (https://www.facebook.com/nationalbankofgreece). Παράλληλα, χαμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα, καθώς υπάρχουν σούσουροι για κρυφές χρεωσεις των τραπεζών προς του πελάτες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανάρτηση όπου υποστηρίζεται από την τράπεζα: «Κάντε τις καλοκαιρινές σας βόλτες ακόμα καλύτερες, με go4more πόντους! Αυτό το καλοκαίρι, χρησιμοποιήστε τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας σε κάθε σας αγορά και κερδίστε go4more πόντους!».

Γράφει η πελάτισσα:

«Τι να τους κάνω τους πόντους αν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα; Είμαι 10 μέρες στην Αγγλία και συνήθως δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω ούτε στο τραμ .Δυστυχώς χειρότερη χρεωστική νομίζω δεν υπάρχει!!!

Η απάντηση που παίρνει από την τράπεζα είναι αυτή: «Καλημέρα σας. Λυπούμαστε για τη δυσκολία σας. Παρακαλούμε να προωθήσετε το θέμα που αντιμετωπίζετε με περισσότερες λεπτομέρειες στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected], αναφέροντας κάποιο στοιχείο ταυτοποίησής σας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας».

Δείτε την εικόνα:

Καταγγελίες για την Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: «Τελειώνουν» τα ΑΤΜ που ξέρατε - «Λουκέτα» & διαμαρτυρίες πολιτών

Συνεχίζεται η αναστάτωση στη καθημερινότητα των πολιτών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών και με την «αναζήτηση» ΑΤΜ. Ενώ, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι επιχειρούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους μέσω του συστήματος χρεωστικών καρτών.

Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ετοιμάζονται για μεγαλύτερη συρρίκνωση δομών και «έξοδο» προσωπικού. Ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ούτε ATM, με αποτέλεσμα πολίτες να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Εν μέσω πανδημίας αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα για ανάληψη μετρητών ή να διεκπεραιώσουν άλλες τραπεζικές υποθέσεις τους.

Για τις τελευταίες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρούνται ουρές έξω από εναπομείναντα υποκαταστήματα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για ηλεκτρονικά ραντεβού, κάτι που στην πράξη δύσκολα εφαρμόζεται ιδίως όσον αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι αντιδράσεις ειδικά στην επαρχία παίρνουν ήδη τη μορφή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οδηγούν στην κινητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μαρασμό.

Τελειώνουν τα ΑΤΜ των τραπεζών

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι τράπεζες, ειδικά για την έλλειψη ΑΤΜ, προβάλλουν ως επιχείρημα για την αργή επέκταση του δικτύου, τους αυξημένους κινδύνους ασφαλείας (επιθέσεις κλπ).

Από την πλευρά τους βέβαια συνδικαλιστές -εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος λειτουργίας των νέων ΑΤΜ (ενοίκια, χρηματαποστολές κλπ)

Σε όλα αυτά, υπενθυμίζεται, ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού των τραπεζών (συστημικών και μη) έπεσε στα τέλη του 2020 σε 33.121, από 37.734 που ήταν στα τέλη του 2019. Άρα, μέσα σε ένα χρόνο είδαν την έξοδο 4.613 τραπεζοϋπάλληλοι (ποσοστιαία μείωση 12,2%).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share