Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Aλαλούμ με εισοδήματα για κάλυψη τεκμηρίων - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Τα κρίσιμα σημεία για την σωστή συμπλώση των φορολογικών δηλώσεων

13 Ιουνίου 2021 08:33
Φορολογικές δηλώσεις: Aλαλούμ με εισοδήματα για κάλυψη τεκμηρίων - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φορολογικές δηλώσεις: Aλαλούμ έχει προκύψει με τα εισοδήματα για την κάλυψη των τεκμηρίων, ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ποια είναι τα κριτήρια και ποιες οι προϋποθέσεις. Παράλληλα, δείτε ποιοι θα πάρετε επιστροφή φόρου από τις φορολογικές σας δηλώσεις αλλά και πως θα ρυθμίστε τα χρεή σας.

Φορολογικές δηλώσεις: Aλαλούμ με εισοδήματα για κάλυψη τεκμηρίων

Πιο αναλυτικά, κωλύματα φαίνεται να έχουν προκύψει σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς κρίσιμα στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Στους κωδικούς 781 – 782 γίνεται αναγραφή ποσών που δεν αποτελούν εισόδημα, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού (αναστολές εργαζομένων), ωστόσο αν τα συμπεριλάβουμε στο εισόδημά μας, βοηθάει για την κάλυψη των τεκμηρίων.

Οι λογαριασμοί των φορολογουμένων με τα ποσά έχουν αναρτηθεί στο myTaxisnet, ενώ μπορείτε να το βρείτε μέσω της βεβαίωσης αποδοχών (aade.gr).

Σχετικά με τον κωδικό 999 εντύπου Ε3 που αφορά επαγγελματίες, το ποσό της επιστρεπτέας θα προσυμπληρωθεί.

Αφορά ποσά που έλαβαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με την προσυμπλήρωση στη δήλωση να γίνεται εντός της εβδομάδας.

Πρόβλημα υπάρχει με τα χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή η αναλογία του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και με τα έκτακτα επιδόματα που έχουν δοθεί σε εργαζομένους του τουρισμού, αφού τα στοιχεία αυτά δεν έχουν προσυμπληρωθεί.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι 300.000 εργαζόμενοι και άνεργοι και αφορά στην περίοδο από 1/8/2021 έως 31/7/2022, ενώ για τα περσινά voucher, οι δικαιούχοι μπορούν να τα εξαργυρώσουν έως τις 31/07/2021.

Με το πρόγραμμα επιδοτείται έως και 100% η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και αφορά σε 1 έως 6 διανυκτερεύσεις, ή 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου. Επίσης, για τα άτομα με αναπηρία θα είναι δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Κριτήρια & προϋποθέσεις κοινωνικού τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας)
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επίσης, δεν πρέπει να έχουν λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ από αυτό εξαιρούνται τα ΑμεΑ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share