Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάλος στην Alpha Bank: «Πόλεμος» για τον εμβολιασμό - Αυτά θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων

Πανικός στην τράπεζα - Απίθανες απαιτήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων

7 Ιουνίου 2021 21:01
Σάλος στην Alpha Bank: «Πόλεμος» για τον εμβολιασμό - Αυτά θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πόλεμος» επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της Alpha Bank, με τους ίδιους να έχουν αρκετές απαιτήσεις σχετικά με το καθεστώς εργασίας, σχετικό με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος των εργαζομένων της Alpha Bank με επιστολή του προς τη διοίκηση ζητεί τον πλήρη εμβολιασμό των υπαλλήλων και σε όποιον αρνείται να δίνεται 6μηνη άδεια ή ακόμη και να επιβάλλεται στέρηση μισθού. Αποστάσεις από την επιστολή πήρε η διοίκηση της τράπεζας, η οποία παράλληλα διώχνει κόσμο.

Να απομονωθούν οι αρνητές των εμβολίων και να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι ζητά ο Σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank, με επιστολή του στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

«Αν 5 ψεκασμένοι θέλουν να βάζουν σε κίνδυνο 7.000 εργαζομένους είναι δικαίωμα τους αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Επί της ουσίας ο σύλλογος Εργαζομένων της Alpha bank ζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υπαλλήλους του Ομίλου κόντρα σε θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται καθώς όπως αναφέρουν δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν με τις ζωές τους και την υγεία των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος εργαζομένων στην Alpha Bank στην περίπτωση που κάποιος αρνητής του εμβολιασμού δεν αλλάξει γνώμη, προτείνει στη διοίκηση της τράπεζας να επικαλεστεί το άρθρο της εργατικής νομοθεσίας βάσει το οποίου «ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων».

Η αντίδραση της διοίκησης

Με μία προσεκτική ανακοίνωση η διοίκηση της Alpha Bank αφού πρώτα τονίζει πως ο Όμιλος από την πρώτη στιγμή πήρε κάθε μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των Πελατών της – παίρνει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Συλλόγου προτάσσοντας το ρόλο της πολιτείας αλλά και την προσωπική ευθύνη των εργαζομένων

«Αυτή η προσωπική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας και υπερτερεί οποιωνδήποτε απαγορεύσεων ή/και άλλων μέτρων, πολλώ δε μάλλον όταν τέτοια μέτρα δεν τα νομοθετεί η Ελληνική Πολιτεία.»

Όπως διευκρινίζει πάντως η διοίκηση της Alpha Bank θα επιμείνει στην πρόσθετη – πλέον των μέτρων της Πολιτείας – προσπάθεια για την προάσπιση της συλλογικής υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι

Στα προνόμια των εμβολιασμένων και πότε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι «εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού η συζήτηση για τα προνόμια δεν μπορεί να προχωρήσει πρακτικά».

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών για την οποία, όπως είπε, αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για την αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και στον ορίζοντα ανοίγματος και άλλων δραστηριοτήτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κυρία Πελώνη παρατήρησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση ότι «η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται, αλλά παραμένει ευμετάβλητη».

«Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή, αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Όπως είπε «η συχνότητα των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται. Οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι».

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη σημασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών. Υποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση» συνέχισε η κυρία Πελώνη.

Όπως τόνισε «έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρας μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share