Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση!

22 Απριλίου 2021 13:09
Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία Απριλίου που χαρίζει σε 1.000 τυχερούς από 1.000 ευρώ με βάση τις συναλλαγές που έκαναν τον Μάρτιο. Πρόκειται για την 51η Δημόσια Κλήρωση.

Για να δείτε αν κερδίσατε μπαίνετε στην ΑΑΔΕ. Επιλέγετε «Είσοδος στην εφαρμογή» και βάζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό στο TAXISnet. Στο πεδίο Δημόσια Κλήρωση – Συναλλαγές και Λαχνοί πατάτε «Εκτύπωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο και θα δείτε αν κερδίσατε.

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ!

Η πίστωση του ποσού γίνεται χωρίς τόκους, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι ισχύει με ηλεκτρονικές αποδείξεις, τεκμήρια διαβίωσης (Video)

Ελαφρύνσεις στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος και θα αφορούν στα εισοδήματα του 2020 φέρνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, νέα τροπολογία κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μεταξύ αυτών θα είναι η κατάργηση των τεκμηρίων για τους πληγέντες της πανδημίας, ενώ χωρίς πέναλτι θα είναι οι ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληγέντες και όσους είναι άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, θα υπάρξουν διευκολύνσεις για την καταβολή φόρων, όπως ο φόρος εισοδήματος που θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά στις 30 Ιουλίου, ενώ σε έξι δόσεις θα καταβληθεί και ο ΕΝΦΙΑ, που θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία θα γίνει μετά το Πάσχα. Η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 δόσεις, με τις δηλώσεις να γίνονται έως 28/7. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ το ποσό που θα προκύψει έως 30/7 θα έχουν έκπτωση 3%. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε 6 δόσεις, με την 1η να καταβάλλεται τον Σεπτέμβριο.

Τι ισχύει για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στο πεδίο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτρο δε θα εφαρμοστεί για το 30% του εισοδήματος των πληττόμενων από την πανδημία πολιτών.

Επιπλέον, το μέτρο των e-αποδείξεων δε θα εφαρμοστεί και για φορολογουμένους άνω των 60 ετών. Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους που έχουν συλλέξει e-αποδείξεις σε ποσοστό 20 – 30%, το πέναλτι του 22% που καλούνταν να πληρώσουν μέχρι πρότινος, πλέον μειώνεται στο 50%.

Το έκτακτο εισόδημα των 534 ευρώ που έλαβαν όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, δε θα υπολογίζεται στην υποχρέωση του φορολογούμενου να συλλέξει το 30%.

Ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία, εργαζόμενοι σε αναστολή, εργαζόμενοι στο «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ», ιδιοκτήτες ακινήτων με «κουρεμένα» ενοίκια, απαλλάσσονται πλήρως από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Πως θα γίνει ταχύτερη η έκδοση των συντάξεων

Μεγάλη συζήτηση υπάρχει και γύρω από τις συντάξεις και τον τρόπο που θα γίνει γρηγορότερη η καταβολή τους.

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, έρχεται ένας καινούργιος θεσμός στην κοινωνική ασφάλιση που είναι η σύμπραξη των πιστοποιημένων, μπορεί να είναι δικηγόροι ή λογιστές, οι οποίοι θα συμπράττουν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.

Αυτοί, θα συντάσσουν ένα σχέδιο συνταξιοδοτικής απόφασης και θα εκδίδουν μία βεβαίωση η οποία θα υποβάλλεται στην υπηρεσία μαζί με τον υπόλοιπο φάκελο του ασφαλισμένου.

Η υπηρεσία δε θα έχει δικαίωμα να ελέγξει αυτά τα οποία πιστοποιούνται, απλά θα υπολογίζει το ποσό της σύνταξης. Ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης θα γίνεται από την υπηρεσία και θα εκδίδεται έπειτα η συνταξιοδοτική απόφαση.

Η αμοιβή που θα λαμβάνουν οι πιστοποιημένοι δικηγόροι ή λογιστές, θα καθιερωθεί και θα είναι συγκεκριμένη.

Προβλήματα με την πλατφόρμα των self-tests

Μπορεί οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων να μπορούν κανονικά να προμηθευτούν τα self-tests προκειμένου να πάνε κανονικά στη δουλειά τους, ωστόσο προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν εντάσσονται στην πλατφόρμα των τεστ και δεν μπορούν να προμηθευτούν.

Το κόστος πάει στους ίδιους τους ιδιοκτήτες αν θέλουν να κάνουν τεστ, κάτι που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα για όσους ταυτόχρονα εργάζονται και στις επιχειρήσεις τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share