Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δώρο Πάσχα: Πώς θα καταβληθεί σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή

Το επικρατέστερο σενάριο!

30 Μαρτίου 2021 12:09
Δώρο Πάσχα: Πώς θα καταβληθεί σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δώρο Πάσχα: Με κρατική συμμετοχή αναμένεται να καταβληθεί, στους εργαζόμενους σε αναστολή το Δώρο Πάσχα, όπως καταβλήθηκε το Δώρο Χριστουγέννων και όχι με το περσινό μοντέλο που προκάλεσε προβλήματα. Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επελαύνει και η σταδιακή άρση του lockdown απομακρύνεται, η οικονομία δεν αφήνει πολλά περιθώρια, εκτός από την επανάληψη του μοντέλου συνεργασίας δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, προβλέπει πληρωμή του Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης για όσους μισθωτούς έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εντός του 4μήνου Ιανουάριος - Απρίλιος.

Υπενθυμίζεται πως το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται κάθε χρονιά με βάση τον χρόνο εργασίας εντός του πρώτου 4μήνου του έτους, δηλαδή εντός της περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Παράλληλα δείτε και τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό σε εργαζόμενους και ανέργους.

Δώρο Πάσχα: Πώς θα καταβληθεί σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής προβλέπει την καταβολή σε δυο τμήματα:

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος - Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Συνεπώς, όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αυτό θα είναι συνολικά το φετινό Δώρο Πάσχα. Επίσης, κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε Δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Για παράδειγμα:

Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο ο οποίος είναι αδιάκοπα σε αναστολή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Θα λάβει μόνο από το κράτος Δώρο Πάσχα, 267 ευρώ. Αντίστοιχα, εργαζόμενος με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ, που ήταν σε αναστολή το πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου, ενώ τον Απρίλιο επέστρεψε σε ενεργή απασχόληση θα λάβει:

  • 200 ευρώ από το κράτος
  • 100 ευρώ από τον εργοδότη του
  • σύνολο Δώρου Πάσχα: 300 ευρώ.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share