Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

myOAEDlive: Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες - Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

Aπό σήμερα προστίθενται και ενεργοποιούνται νέες υπηρεσίες

11 Μαρτίου 2021 11:06
myOAEDlive: Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες - Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

myOAEDlive: Με απόφαση των αρμόδιων υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, μέσω της στενής συνεργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα άρχισαν και οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 550 ευρώ.

Επιπλέον των υπηρεσιών που ήδη λειτουργούν για την παροχή συμβουλευτικής, μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης), από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών του ΟΑΕΔ, από σήμερα η πλατφόρμα myOAEDlive δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού ψηφιακών ραντεβού:

  • με το ελληνικό γραφείο EURES του ευρωπαϊκού δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης και επαγγελματικής κινητικότητας για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή εργαζομένων στον ΕΟΧ,
  • με εξειδικευμένους συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη επικαιροποίηση στοιχείων του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων.

MyOAEDlive: Εφαρμογή

Πώς θα προγραμματίζεται το ραντεβού σας

Μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive, για πρώτη φορά, άνεργοι και επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για υπηρεσίες, μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης), αποφεύγοντας την προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΟΑΕΔ, «η ανταπόκριση των πολιτών κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πάνω από 2.000 κρατήσεις.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 1.300 πολίτες εξυπηρετήθηκαν, μέσω της νέας πλατφόρμας, ενώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 700, με το ποσοστό πληρότητας για υπηρεσίες συμβουλευτικής προς ανέργους να φτάνει το 100% για τον Μάρτιο και να ξεπερνάει το 52% για τον Απρίλιο. Στόχος της επέκτασης και συνεχούς βελτίωσης της πλατφόρμας είναι η γρηγορότερη, ποιοτικότερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας».

Που θα βρουν την υπηρεσία οι δικαιούχοι

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση myoaedlive.gov.gr. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν από την κεντρική σελίδα του gov.gr την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και εν συνεχεία την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών», όπου θα βρει την υπηρεσία «Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)».

Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική με τους κωδικούς TAXISnet και η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς γίνεται απευθείας, μέσω συνδέσμου (link), που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του πολίτη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share