Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Έρχονται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ: Νέες αντικειμενικές - Αλλάζουν οι τιμές ακινήτων τον Μάρτιο (Video)

Ποιοι οι κερδισμένοι

1 Μαρτίου 2021 07:39
Έρχονται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ: Νέες αντικειμενικές - Αλλάζουν οι τιμές ακινήτων τον Μάρτιο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αλλαγές στο ύψος του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούμε να πληρώσουμε φέτος επέρχονται και μάλιστα σύντομα. Τον Μάρτιο θα υπάρξουν μεταβολές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και αμέσως μετά θα επαναπροσδιοσθεί το ύψος του φόρου με καραμπόλες καθώς, άλλοι θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ άλλοι θα επιβαρυνθούν σημαντικά αναλόγως της περιοχής που έχουν την ακίνητη περιουσία τους. Παράλληλα, τελευταία ευκαιρία έχουν όσοι τρέχουν για να προλάβουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

«Χτίσιμο» αφορολόγητου και με χάρτινες αποδείξεις! (Video)

Αφορολόγητο: Σύστημα με το οποίο θα μετατρέπονται σε «ηλεκτρονικές» οι χάρτινες αποδείξεις που λαμβάνονται από τους φορολογουμένους για συναλλαγές σε μετρητά επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το μέτρο του ελάχιστου του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις. Παράλληλα, έχουμε μπαράζ πληρωμών, καθώς το καλεντάρι περιλαμβάνει καταβολές συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι το ΥΠΟΙΚ σκέφτεται ότι με νέα ηλεκτρονικά μέσα θα μπορεί ο φορολογούμενος ο οποίος ζητά και παίρνει απόδειξη για συναλλαγές σε μετρητά να την υποβάλει σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ ώστε να μετράει ως ηλεκτρονική και να προσμετράται στο ελάχιστο όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της άρσης ισχύος των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα έτος, είπε ότι αυτό θα εξεταστεί σε συνδυασμό με το πώς θα ληφθούν υπ’ όψιν τα εισοδήματα που δόθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις (επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδόματα ειδικού σκοπού), τα οποία είναι αφορολόγητα.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share