Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Χτίσιμο» αφορολόγητου και με χάρτινες αποδείξεις! (Video)

Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ - Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

22 Φεβρουαρίου 2021 11:09
«Χτίσιμο» αφορολόγητου και με χάρτινες αποδείξεις! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αφορολόγητο: Σύστημα με το οποίο θα μετατρέπονται σε «ηλεκτρονικές» οι χάρτινες αποδείξεις που λαμβάνονται από τους φορολογουμένους για συναλλαγές σε μετρητά επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το μέτρο του ελάχιστου του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις. Παράλληλα, μπαράζ πληρωμών αρχίζει αυτή την εβδομάδα, καθώς το καλεντάρι περιλαμβάνει καταβολές συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι το ΥΠΟΙΚ σκέφτεται ότι με νέα ηλεκτρονικά μέσα θα μπορεί ο φορολογούμενος ο οποίος ζητά και παίρνει απόδειξη για συναλλαγές σε μετρητά να την υποβάλει σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ ώστε να μετράει ως ηλεκτρονική και να προσμετράται στο ελάχιστο όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της άρσης ισχύος των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα έτος, είπε ότι αυτό θα εξεταστεί σε συνδυασμό με το πώς θα ληφθούν υπ’ όψιν τα εισοδήματα που δόθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις (επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδόματα ειδικού σκοπού), τα οποία είναι αφορολόγητα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share