Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έρευνα: Το ήξερες; Το φτέρνισμα προκαλεί οργασμό! 6 πράγματα που μπορούν να σε φτάσουν στην κορύφωση!

31 Δεκεμβρίου 2017 13:06
Έρευνα: Το ήξερες; Το φτέρνισμα προκαλεί οργασμό! 6 πράγματα που μπορούν να σε φτάσουν στην κορύφωση!

Για να φτάσουμε σε οργασμό δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κάνουμε σεξ – μόνοι ή με παρέα. Δείτε ποιες καταστάσεις προκαλούν αντίστοιχα συναισθήματα.

Ο διαλογισμός

Κι όμως, σε αρκετές περιπτώσεις ο διαλογισμός έχει τα ίδια αποτελέσματα στον εγκέφαλο με το σεξ. Και στα δυο αυξάνεται σημαντικά η ροή του αίματος στον πρωμετωπιαίο λοβό, προκαλώντας αυξημένο αίσθημα ευεξίας, το οποίο όπως αναφέρουν οι ειδικοί, προκαλεί μεταξύ άλλων μειωμένη αίσθηση πόνου και αλλάζει την αντίληψη που έχουμε για το σώμα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Φαίη Σκορδά κάνει ιππασία με τους γιους της λίγο πριν φύγει το 2017! (Photos)

Η γυμναστική

Η γυμναστική εκτός από σμιλεμένα κορμιά υπόσχεται πλέον στις γυναίκες και απολαυστικούς οργασμούς. Ο όρος coregasm αφορά σε μια συγκεκριμένη μορφή προπόνησης, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς κοιλιακούς (σανίδες, ροκανίσματα, ρόδα κ.α.) και βάσει μελετών προκάλεσε οργασμό στις γυναίκες σε ποσοστό 40%. Οι υπόλοιπες 20% ανέφεραν ότι έφτασαν σε οργασμό κάνοντας γιόγα. Κάποιες άλλες... τυχερές ανέφεραν ότι ένιωσαν σεξουαλική ευχαρίστηση κατά την διάρκεια προπόνησης με βάρη, κολύμβησης και ποδηλασίας.

Ο τοκετός

Συγκεκριμένα στην βιβλιογραφία αναφέρεται ως “οργασμικός τοκετός” και αφορά περιπτώσεις όπου ο πόνος του τοκετού προκάλεσε οργασμό στις μέλλουσες μητέρες. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Live Science γυναίκες άνω των 30 ανέφεραν οργασμούς κατά τη γέννα σε ποσοστό 3%.

Τα kinky όνειρα

Η ονείρωξη είναι συχνό φαινόμενο στους άνδρες, ιδιαίτερα αν βλέπουν πονηρά όνειρα. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και με τις γυναίκες. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του κόλπου και των πυελικών μυών κατά την διάρκεια του REM ύπνου μπορεί να προκαλέσει οργασμό. Μάλιστα σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, ο ερεθισμός των γεννητικών οργάνων μπορεί να προκληθεί και χωρίς σωματική επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τραγωδία που συγκλονίζει παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Τροχαίο με τουλάχιστον 10 νεκρούς... ανάμεσα τους και ένα βρέφος (Photos)

Το φτέρνισμα

Ο αστικός μύθος που αναφέρει ότι επτά φτερνίσματα στη σειρά μπορεί να προκαλέσουν οργασμό στις γυναίκες πιθανώς να μην είναι και τόσο... μύθος. Το φτέρνισμα, όπως και ο οργασμός, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: την συσσώρευση και την απελευθέρωση. Και παρά το γεγονός ότι τα επιστημονικά δεδομένα δεν είναι τόσο ισχυρά, το Live Science αναφέρει πώς, όπως και οι οργασμοί, το φτέρνισμα απελευθερώνει ενδορφίνες.

Τα ψώνια

Όπως φαίνεται οι εκπτώσεις δεν προκαλούν μόνο χαμόγελα χαράς τους καταναλωτές. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, οι λεγόμενοι shopaholics ήτοι αυτοί που αντλούν πραγματική ευχαρίστηση με την αναζήτηση πραγμάτων να ψωνίσουν, βιώνουν κάτι σαν «καταναλωτική ηδονή» την ώρα που φτάνουν στο ταμείο. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να συγκριθεί με αυτό του σεξ.

Πηγή:in2life

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share