Ο Ανδρέας Μικρούτσικος τα είπε όπως έπρεπε για τον Παπαδόπουλο: «Είναι βάνδαλοι και φασίστες»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες λόγω του βανδαλισμού που πραγματοποίησε στην Εθνική Πινακοθήκη και ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν έκρυψε την εξαλλοσύνη του εναντίον του βουλευτή της Νίκης.
Το πρωί της Πέμπτης (13/3) και με αφορμή τις δηλώσεις του πολιτικού σχετικά με τους βανδαλισμούς που προκάλεσε προχθές σε βλάσφημα, κατά εκείνον, έργα που φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη, ο παρουσιαστής του άσκησε δριμεία κριτική.
«Εγώ σαν βουλευτής εκδιώχθηκα. […] Να μου τα στερήσουν όλα, δεν με νοιάζει. Εγώ θα αγωνιστώ έως εσχάτων για την Ελλάδα και την ορθοδοξία μας. Ως χριστιανός ορθόδοξος όχι απλώς δεν μετανιώνω αλλά το λέω έγκλημα, έγκλημα ισάξιο με των Τεμπών και ακόμα χειρότερο αυτό που έγινε. Αυτή η κυβέρνηση διαπράττει εγκλήματα το ένα πίσω από το άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωση για την οποία ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε έντονα στον αέρα της εκπομπής.
Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Νίκο Παπαδόπουλο
«Εντυπωσιάστηκα που ο συγκεκριμένος βάνδαλος – δεν θα τον πω ούτε κύριο, ούτε βουλευτή, ούτε γιατρό – είπε ότι η έκθεση αυτή είναι ένα έγκλημα χειρότερο των Τεμπών. Άκου πώς τα έχει τα Τέμπη! Για να δείτε τι αμοραλισμό και τι αντίληψη έχει! Άκου πώς τους έχει τους 57 νεκρούς, αυτό το συλλογικό τραύμα του ελληνικού λαού! Το θεωρεί πταίσμα μπροστά στο έγκλημα της έκθεσης!», σχολίασε σε υψηλούς τόνους ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
«Θα επιχειρηματολογήσουμε για αυτόν υπέρ του ή κατά; Είναι κατάπτυστη αυτή η δήλωση! Το είπε ακριβώς! Δεν έχω να πω τίποτα, γιατί ακόμα και που μου φεύγουν σάλια σε αυτή την ιστορία από την εξαλλοσύνη, πολλά τους είναι! Πολύ τους πέφτει! Ούτε που με ενδιαφέρει αν θα πήγαινα ή αν μου αρέσει. Πώς τα έχει τα Τέμπη; Σαν μία απλή ιστοριούλα;», επισήμανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Αμετανόητος ο Νίκος Παπαδόπουλος: «Αν μπορούσα, θα ξαναπήγαινα στην Πινακοθήκη να τα κατεβάσω»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε αμετανόητος στο Live News για το βανδαλισμό στον χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, θεωρώντας τα έργα που προβλήθηκαν, στην έκθεση του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, βλάσφημα και προσβλητικά.
Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε, για έργα του εικαστικού Χριστόφορου Κατσαδιώτη που είχαν εκτεθεί στην αίθουσα όπου φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου», ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη που διοργανώθηκε με αφορμή τη μεγάλη έκθεση χαρακτικών του Γκόγια, με την υπογραφή της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Συραγώς Τσιάρα.
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφάλειας έχει αποτυπωθεί ο βουλευτής και ένα άλλο πρόσωπο που είναι μαζί του του να πετούν τα έργα στο δάπεδο και να σπάνε.
Συνεχίζει να μη μετανιώνει για την πράξη του στην Εθνική Πινακοθήκη ο Νίκος Παπαδόπουλος
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαδόπουλος αφέθηκε ελεύθερος και υποστήριξε πως «το έκανα γιατί είναι μια βέβηλη έκθεση που προσβάλει το πρόσωπο της Παναγίας και των Αγίων». Μιλώντας στο Live News, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε το γεγονός πως τα έργα θα παραμείνουν στην Εθνική Πινακοθήκη και μάλιστα θα είναι ανοιχτά στο κοινό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αδιόρθωτοι ακόμα θα πάνε παιδιά να δουν αυτά τα έργα; Ντροπή στους Έλληνες, ντροπή και σε εμάς, ντροπή σε όλους».
Και συνέχισε λέγοντας: «Δείτε την Παναγία. Όποιος θέλει να βλέπει την Παναγία έτσι, να κάνει την μάνα του. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να το κάνει, ας πάρει την φωτογραφία της κ. Μαρίκας, με όλο τον σεβασμό που της έχω, και να την κάνει έτσι. Η Παναγία για εμένα είναι μάνα μου».
Όπως είπε, πήγε στην Εθνική Πινακοθήκη με σκοπό να συναντήσει τη διευθύντρια καθώς δύο μήνες νωρίτερα είχε προχωρήσει σε αναφορές και επιστολές αλλά χωρίς κάποια αντίδραση.
«Ήταν μία πράξη αποκατάστασης της ιερότητας της πίστεώς μας. Αν θέλει να τα εκθέσει να τα εκθέσει στο σπίτι του και όχι στην Εθνική Πινακοθήκη. Θα βάλω εγώ εκεί μέσα στα παιδιά μου; Καλύτερα να έβλεπαν πορνοταινία παρά αυτά. Αποφάσισα να τα κατεβάσω όταν έμαθα ότι πηγαίνουν σχολεία. Αυτά δεν είναι τέχνη, είναι διαβολικά περιττώματα».
Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε λέγοντας πως μετά το περιστατικό τον κράτησαν έξι ώρες, ενώ είναι βουλευτής, και ήθελαν να τον κατηγορήσουν για κακούργημα.
«Δεν πρέπει να βεβηλώνετε κανενός η πίστη. Τι να κάνει ο άνθρωπος, αν βεβηλώνετε η πίστη του; Το Σύνταγμα πρέπει να είναι βασισμένο στην ορθόδοξη ελληνική πίστη. Άμα τα δω αυτά, θα πάω να τα κατεβάσω ξανά. Χάρηκα με το ‘χαστούκι’ της Ιεράς Συνόδου».
Ιερείς καταθέτουν μήνυση σε βάρος της Εθνικής Πινακοθήκης για τα εκθέματα που βανδαλίστηκαν
Νέα εξέλιξη προκύπτει το πρωί της Τετάρτης (12/3) για το επεισόδιο βανδαλισμού που έλαβε χώρα μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο.
Όπως μεταδίδει η εκπομπή «Super Κατερίνα», ιερείς πρόκειται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Εθνικής Πινακοθήκης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, είχαν επικοινωνήσει ως Ιερά Σύνοδος και πριν τα τελευταία γεγονότα.
Η απάντηση της «Νίκης» για το επεισόδιο στην Πινακοθήκη
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Τετάρτης 12/3, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νίκης, Δήμος Θανάσουλας, το κόμμα αναφέρει ότι «ο βουλευτής ενέργησε αυτοβούλως και το θεωρεί ότι οι βουλευτές πρέπει να τα επιλύουν μέσα μέσα στον θεσμικό τους ρόλο».
«Ας πούμε, αντί για τον Άι Γιώργη απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας πάνω στο άλογο και να ποδοπατάει κόσμο από κάτω. Το έργο αυτό θα έβλεπε την ανάρτησή του στην Εθνική Πινακοθήκη; Δε θα το έβλεπε, γιατί είναι Εθνική Πινακοθήκη και υπάρχει μία ευθύνη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούνται τα άγια ότι είναι υποδεέστερα και δε χρήζουν προστασίας», ανέφερε επίσης.
«Μας είπε πως ήταν ατύχημα να σπάσει το τζαμάκι από το έργο»
«Για να διαγραφεί ο βουλευτής, θα πρέπει να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά. Μας είπε πως ήταν ατύχημα να σπάσει το τζαμάκι από το έργο και πως σε μία συμβολική κίνηση κατέβασε τα έργα».
Όσο για το σενάριο διαγραφής του βουλευτή από τη ΝΙΚΗ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τοποθετήθηκε:
«Δε θεωρούμε στη Νίκη ότι οι αυτοδικίες είναι κάτι που πρέπει σε βουλευτές. Από εκεί και πέρα, στα όργανα στα οποία θα απευθυνθεί ισχυρίζεται και είπε ότι συμβολικά τα αποκαθήλωσε. Δε σημαίνει ότι εμείς κινούμαστε σε κυνήγι μαγισσών να τον διαγράψουμε για ό,τι φημολογείται. Όταν στην κοινωνία αφαιρείται το ιερό, δε μένει ο χώρος κενός, εισέρχεται το δαιμονικό».






0 ΣΧΟΛΙΑ