ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Καρυστιανού: “Λάρισα ερχόμαστε” – Η φωτογραφία που δημοσίευσε και έκανε έξαλλο τον Νίκο Πλακιά

Αιχμηρή κριτική ασκήθηκε από τον Νίκο Πλακιά στην Μαρία Καρυστιανού για την πολιτική της επίσκεψη στην Λάρισα
Αιχμηρή κριτική ασκήθηκε από τον Νίκο Πλακιά στην Μαρία Καρυστιανού για την πολιτική της επίσκεψη στην Λάρισα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια νέα ένταση εκδηλώθηκε στον δημόσιο διάλογο σχετικά με τη διαχείριση της μνήμης της τραγωδίας στα Τέμπη, με αφορμή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Πλακιά.

Το περιστατικό πυροδοτήθηκε όταν η Μαρία Καρυστιανού δημοσίευσε μια φωτογραφία ενώ κατευθυνόταν προς εκδήλωση του πολιτικού φορέα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» στη Λάρισα. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, η κ. Καρυστιανού εμφανίζεται μέσα σε αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από συνεργάτιδά της, να χαμογελά στον φακό, έχοντας συνοδεύσει την ανάρτηση με τη φράση «Λάρισα ερχόμαστε».

Αιχμηρή κριτική ασκήθηκε από τον Νίκο Πλακιά στην Μαρία Καρυστιανού
Αιχμηρή κριτική ασκήθηκε από τον Νίκο Πλακιά στην Μαρία Καρυστιανού

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Η εικόνα αυτή έγινε η αφορμή για να πάρει θέση ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος βιώνει το προσωπικό του πένθος έχοντας χάσει τις δύο κόρες του, που ήταν δίδυμες, καθώς και την ανιψιά του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του ήταν άμεση και αιχμηρή. Για τον ίδιο, η πόλη της Λάρισας δεν αποτελεί απλώς έναν προορισμό για πολιτικές δραστηριότητες, αλλά έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση των συγγενών των θυμάτων ως ο τόπος όπου εκτυλίχθηκε μια ανείπωτη καταστροφή.

«Για 54 χαροκαμένες οικογένειες αυτή η πόλη δυστυχώς μόνο έμπνευση για χαρούμενες φωτογραφίες και χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι. Αυτή η πόλη χαράχτηκε ως η πόλη στην οποία δολοφονήθηκαν 57 αγνές ψυχές. Αλίμονο σε αυτούς που βίωσαν και συνεχίζουνε να βιώνουν το δράμα».

Στο δημόσιο σχόλιό του, ο κ. Πλακιάς υπενθύμισε με αυστηρότητα πως, για τις 54 οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους, η συγκεκριμένη πόλη δεν προσφέρεται για να αποτελέσει φόντο σε στιγμές που αποπνέουν ευθυμία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λάρισα έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από τον θάνατο των πενήντα επτά ατόμων, προσθέτοντας ότι τα χαρούμενα πρόσωπα σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε αυτό το πλαίσιο προκαλούν συναισθηματική φόρτιση σε όσους βιώνουν το δράμα της απώλειας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου