Κίνηση 6/10: Τροχαίο στην Αττική Οδό – Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό

Δείτε πού έχει κίνηση τώρα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αττική οδό, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Λόγω της σύγκρουσης των οχημάτων υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην κυκλοφορία στο σημείο. Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον Κηφισό.
Διαβάστε επίσης
Πιο συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Ελευσίνα σημειώνονται καθυστερήσεις 10 με 15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία και από Πλακεντίας έως Κηφισίας. Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, σημειώνονται μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις 25 με 30 λεπτά από Φυλής έως Κηφισίας, 20 με 25 λεπτά από Μεταμόρφωση (είσοδος από Λαμία) έως Κηφισίας και τέλος 10 με 15 λεπτά από Πλακεντίας έως Ανθούσα.
Οι λόγοι πίσω από την καθημερινή κίνηση της Αθήνας
Η καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθήνα οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, με κυρίαρχο τον τεράστιο αριθμό των οχημάτων –περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια στην Αττική– που ξεπερνούν κατά πολύ την ικανότητα του οδικού δικτύου. Η κατάσταση επιβαρύνεται από την παλιά αστική δομή με τους στενούς δρόμους, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς και την ανεπαρκή κάλυψη των μέσων μαζικής μεταφοράς σε πολλές περιοχές, που ωθεί τους κατοίκους στη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Τέλος, τα συχνά ατυχήματα, τα έργα στους δρόμους και οι έκτακτες καιρικές συνθήκες λειτουργούν ως καταλύτες, μετατρέποντας κάθε διαδρομή σε μια καθημερινή δοκιμασία για τους οδηγούς.





