Καρτέλ κοκαΐνης στο Πικέρμι: Πάνω από 500 κιλά ναρκωτικά έκρυβαν οι παλέτες με τα εμποτισμένα δέρματα

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχονται οι παλέτες, έμφορτες με δέρματα που έχουν εμποτιστεί με κοκαΐνη, που έχει κατασχέσει το ελληνικό FBI μετά την έφοδο σε αποθήκη – εργοστάσιο παραγωγής στο Πικέρμι, το πρωί της Πέμπτης (3/7).
Πρόκειται κυρίως για διαλύτες που χρησιμοποιούνται για να μπορέσουν να αφαιρέσουν τη ναρκωτική ουσία από τα δέρματα και στη συνέχεια να τη νοθεύσουν και να τη διακινήσουν. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι σε αυτές τις παλέτες, των 3,5 τόνων η καθεμία, με εμποτισμένα δέρματα ενδέχεται να κρύβονται περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Η νέα μέθοδος και οι συλλήψεις
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως εργοστάσιο παραγωγής ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα καθώς και τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε μία νέα μέθοδο διακίνησης ναρκωτικών, καθώς στη χώρα μας την έχουμε συναντήσει ακόμα μία φορά αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση. Στέλνοντας τις παλέτες με κοντέινερ στα μεγάλα λιμάνια, δύσκολα οι αστυνομικοί μπορούν να καταλάβουν ότι εκεί μέσα κρύβεται μεγάλη ποσότητα καθαρής κοκαΐνης.
Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 11 συλλήψεις εκ των οποίων 5 Έλληνες, 3 Αλβανοί, ένας Βολιβιανός, ένας Γεωργιανός και ένας Ισπανός, ενώ εκτιμάται ότι ανάμεσα τους είναι και ο «χημικός».






0 ΣΧΟΛΙΑ