ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα 19/2: «Πέφτουν» οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία – Η πρόγνωση Αρναούτογλου και Παρανού

Ήπια ημέρα, άστατη νύχτα
Καλοκαιρία πρόσκαιρα, κακοκαιρία προ των πυλών σε όλη τη χώρα(EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η σημερινή ημέρα 19/2 θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα, καθώς μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο η βελτίωση αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ. Από το απόγευμα και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σταδιακά, με τις πρώτες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα να εντείνονται όσο πλησιάζουμε προς την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, ο ουρανός θα παραμείνει καθαρός στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Οι νεφώσεις θα είναι περιορισμένες και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί, δημιουργώντας ευχάριστες συνθήκες για υπαίθριες δραστηριότητες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, προσφέροντας μια αίσθηση ήπιας χειμερινής ημέρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Από τον ήλιο στις βροχές
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ(EUROKINISSI)

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στο Ιόνιο το βράδυ έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 5 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις
  • Άνεμοι: Αρχικά στις Κυκλάδες μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.
Διπλό πρόσωπο ο καιρός
Λιακάδα την Πέμπτη, βροχές και κρύο το επόμενο 48ωρο(EUROKINISSI)

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νοτιονατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Αρναούτογλου

Η μεταβολή του καιρού θα γίνει πιο αισθητή τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, από τις 19 έως και τις 22 Φεβρουαρίου μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα πλησιάσει τη χώρα μας. Το σύστημα αυτό αναμένεται να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία και να φέρει πιο έντονα φαινόμενα, τα οποία σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να συνοδευτούν ακόμη και από χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από τα δυτικά, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, και στη συνέχεια θα επηρεάσει μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν ανατολικότερα, ενώ η ψυχρότερη αέρια μάζα θα δημιουργήσει πιο χειμερινές συνθήκες. Έτσι, παρότι η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με καλό καιρό, θα αποτελέσει ουσιαστικά το «προοίμιο» μιας πιο άστατης περιόδου.

Η πρόγνωση του Παρανού

Στην Αττική η εικόνα θα είναι διαφορετική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Χρυσόστομο Παρανό. Οι νεφώσεις θα είναι αραιές και τα ανοίγματα του καιρού μεγάλα, με τον ήλιο να κυριαρχεί για πολλές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη ένταση και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, αν και κατά διαστήματα τα σύννεφα θα πυκνώνουν περισσότερο συγκριτικά με την Αττική, χωρίς όμως να προκαλέσουν σημαντικά φαινόμενα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου