Ηράκλειο: Όταν ο 17χρονος Γιώργος δεν γύρισε ποτέ σπίτι – Το τροχαίο «ξεκίνησε» βεντέτα, τι έγραφαν τα τοπικά μέσα

Η νέα τραγωδία που συγκλονίζει από χθες το Ηράκλειο έφερε ξανά στην επιφάνεια μια ιστορία που πριν από μερικά χρόνια είχε βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Η δολοφονία του 21χρονου στην Αμμουδάρα από τον 54χρονο πατέρα του αδικοχαμένου Γιώργου Παρασύρη άνοιξε ξανά μια πληγή που, όπως φαίνεται, δεν έκλεισε ποτέ για την οικογένεια του 17χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο το 2023.
Πριν από περίπου τρία χρόνια, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης κατέγραφαν με δραματικούς τίτλους τον θάνατο του νεαρού Γιώργου, ενός παιδιού που πάλεψε επί ημέρες στην εντατική αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η τραγωδία εκείνου του δυστυχήματος θα κατέληγε χρόνια αργότερα σε μια νέα αιματοχυσία στους δρόμους του Ηρακλείου. Διαβάστε εδώ τον σπαραγμό της μάνας του 17χρονου.
Το τροχαίο που βύθισε στο πένθος το Γάζι
Ήταν Οκτώβριος του 2023 όταν σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο νεαροί φίλοι. Ο ένας οδηγούσε και ο 17χρονος Γιώργος Παρασύρης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με μεγάλη δύναμη σε κολώνα φωτισμού. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο 17χρονος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια. Από εκείνη τη νύχτα ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή. Ο μαθητής μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη επί σχεδόν 20 ημέρες.
Η μάχη στην εντατική και η τραγική κατάληξη
Για εβδομάδες η οικογένεια, οι φίλοι και οι συμμαθητές του περίμεναν ένα θαύμα. Ωστόσο, η κατάσταση του 17χρονου παρέμενε εξαιρετικά δύσκολη και τα ιατρικά νέα γίνονταν ολοένα και πιο βαριά. Τελικά, στις αρχές Νοεμβρίου του 2023, ο Γιώργος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στο Γάζι και σε ολόκληρο το Ηράκλειο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκείνης της περιόδου μιλούσαν για ένα παιδί γεμάτο ζωή που χάθηκε άδικα, για μια οικογένεια που διαλύθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και για μια μαθητική κοινότητα που αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.
Το συγκλονιστικό αντίο του σχολείου
Το σχολείο όπου φοιτούσε ο Γιώργος είχε εκδώσει τότε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση. Καθηγητές και μαθητές περιέγραφαν έναν νέο άνθρωπο γεμάτο ενέργεια, ευγένεια και όνειρα για το μέλλον. Έκαναν λόγο για ένα παιδί αγαπητό σε όλους, με έντονη παρουσία στη σχολική ζωή και με ξεχωριστή προσωπικότητα. Πιο συγκεκριμένα, έγραφε: Με βαθιά θλίψη και συναισθηματική συντριβή, ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας μαθητή της Γ’ Λυκείου, Γιώργου Παρασύρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που συνέβη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023. Ο Γιώργος Παρασύρης ήταν ένας αξιόλογος μαθητής, γεμάτος ζωή, ενθουσιασμό και υποσχέσεις για το μέλλον. Οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του διατυπώνουν τα πιο θερμά λόγια για την προσωπικότητά του, την ευγένειά του, για τη χορευτική του δεινότητα.
Η απώλεια του Γιώργου αποτελεί μία συντριβή χωρίς ελπίδα ανακούφισης για την οικογένειά του, το Λύκειο Γαζίου και ολόκληρη την τοπική κοινότητα. Ο χαμός του αφήνει ένα βαθύ κενό στις καρδιές όλων μας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται στην οικογένεια του, που καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια του. Το Λύκειο Γαζίου προσφέρει την απόλυτη συμπαράσταση και βοήθεια στην οικογένεια του σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.
Η μνήμη του Γιώργου θα παραμείνει ζωντανή μέσα στο σχολείο μας.
ΓΕΛ Γαζίου
Η τραγωδία που δεν ξεχάστηκε ποτέ
Από εκείνη την ημέρα και μετά, τίποτα δεν ήταν ίδιο για την οικογένεια του 17χρονου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μετά τη χθεσινή δολοφονία, ο πατέρας του παιδιού δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί την απώλεια. Άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια αναφέρουν ότι ο πόνος για τον χαμό του Γιώργου παρέμενε ζωντανός κάθε μέρα. Το τροχαίο είχε μετατραπεί μέσα του σε μια πληγή που, αντί να κλείνει, γινόταν ολοένα και πιο βαθιά. Οι αρχές εξετάζουν πλέον όλα όσα είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται πως η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν σταμάτησε ποτέ.
Η χθεσινή δολοφονία που πάγωσε την Κρήτη
Χθες, η υπόθεση πήρε τη χειρότερη δυνατή τροπή. Ο 54χρονος πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή φέρεται να εντόπισε τον 21χρονο οδηγό του μοιραίου τροχαίου και να τον εκτέλεσε στην Αμμουδάρα, μπροστά σε περαστικούς και οδηγούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε καταδίωξη, σύγκρουση οχημάτων και στη συνέχεια πυροβολισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στην περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης παραδόθηκε μόνος του στις αρχές. Η υπόθεση έχει σοκάρει όχι μόνο για τη βιαιότητα του εγκλήματος αλλά και γιατί πίσω από αυτό βρίσκεται μια οικογενειακή τραγωδία που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην άσφαλτο.
Σήμερα, το Ηράκλειο παρακολουθεί συγκλονισμένο μια ιστορία που άρχισε με ένα τροχαίο και κατέληξε σε δολοφονία. Από τη μία πλευρά, μια οικογένεια που έχασε το παιδί της το 2023 και δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον πόνο. Από την άλλη, μια νέα οικογένεια που θρηνεί τώρα τον δικό της άνθρωπο. Η χθεσινή τραγωδία ξανάφερε στο προσκήνιο εκείνες τις παλιές ειδήσεις των τοπικών μέσων για τον 17χρονο Γιώργο Παρασύρη. Τότε, όλοι μιλούσαν για ένα παιδί που χάθηκε άδικα.





0 ΣΧΟΛΙΑ