ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα: Περισσότερα από 420.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αττική για τις γιορτές

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα(EUROKINISSI)

Ομαλή η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου μετά το τελευταίο κύμα αναχωρήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τις εθνικές οδούς να καταγράφουν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, ο οποίος ωστόσο έχει αρχίσει να εξομαλύνεται σημαντικά όσο περνά η ώρα. Η εικόνα το απόγευμα, λίγο πριν τις 8, δείχνει σαφή βελτίωση ειδικά στην Αθηνών – Κορίνθου, όπου η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ομαλή η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν νωρίτερα στην περιφερειακή του Αιγάλεω και κατά μήκος της λεωφόρου Αθηνών, από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο, με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Εντονη πίεση καταγράφηκε επίσης στα διόδια της Ελευσίνας και έως τα Μέγαρα, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Χιλιάδες οχήματα εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις διακοπές του Πάσχα(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI)

Η Αθηνών – Λαμίας από την άλλη, παρουσίασε συνολικά καλύτερη εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ομαλή ροή οχημάτων και περιορισμένες καθυστερήσεις μόνο στα διόδια των Αφιδνών.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα εκτός Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας έως τις 6 το απόγευμα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πάνω από 420.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την Αττική, κατευθυνόμενα είτε προς την Πελοπόννησο είτε προς τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, 420.640 οχήματα πέρασαν τα διόδια με κατεύθυνση την Κόρινθο ή τη Λαμία. Οι αριθμοί αυτοί είναι σχεδόν ταυτόσημοι με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, όταν είχαν φύγει 425.210 οχήματα από την Αττική για τις πασχαλινές διακοπές.

Η έξοδος των εκδρομέων κορυφώθηκε σήμερα, καθώς πολλοί επέλεξαν να φύγουν την τελευταία στιγμή, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεκούρασης και γιορτινής ατμόσφαιρας στην επαρχία. Οι αρχές παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο στα εθνικά οδικά δίκτυα όσο και στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ενόψει της κορύφωσης της πασχαλινής περιόδου.