ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η αφρικανική σκονή «κατάπιε» το λεκανοπέδιο: Απόκοσμες εικόνες από την Αθήνα

«Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη η Αθήνα (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Θολή εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Ένα πυκνό «κίτρινο πέπλο» καλύπτει τις τελευταίες ώρες την Αθήνα, καθώς η πρωτεύουσα επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό «Ines», που έφερε στη χώρα αφρικανική σκόνη, βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Πέπλο σκόνης πάνω από την Αττική

Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Οι εικόνες του πρακτορείου EUROKINISSI από το Καλλιμάρμαρο, τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη είναι εντυπωσιακές, καθώς αποτυπώνουν τον ουρανό γεμάτο σύννεφα και τη μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα έντονη στο κέντρο της πόλης, αλλά και στο Φάληρο.

Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Ο συνδυασμός σκόνης και νεφώσεων έχει δημιουργήσει ένα θολό, αποπνικτικό τοπίο στην Αττική, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, μη ξεπερνώντας τους 23 βαθμούς Κελσίου ακόμη και σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, με το σκηνικό του καιρού να είναι τελείως διαφορετικό.

Αφρικανική σκόνη στο Φάληρο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ο καιρός το Σάββατο 17/7

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την περιοχή της Λήμνου βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.