«Γίνεται κάθε μέρα αυτό»: Μπλακ άουτ στη Γραμμή 3 του Μετρό – Εκτός λειτουργίας από Χολαργό έως Αεροδρόμιο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε για ακόμη μία φορά η δυσλειτουργία στη Γραμμή 3 του Μετρό, το πρωί της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες. Λόγω τεχνικού ζητήματος στο σύστημα σηματοδότησης, η κυκλοφορία των συρμών διακόπηκε στο ανατολικό τμήμα της γραμμής, αφήνοντας εκτός λειτουργίας τους σταθμούς από Χολαργό έως Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο.
Αναστάτωση στους πολίτες το πρωί της Τρίτης
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται προσωρινά μόνο στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Εθνική Άμυνα, με τους συρμούς να τερματίζουν εκεί και να πραγματοποιούν αναστροφή πορείας. Το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που έχει «κόψει» ουσιαστικά τη γραμμή στα δύο.
Η αιφνίδια διακοπή προκάλεσε έντονη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες, ιδιαίτερα σε όσους κατευθύνονταν προς τα βόρεια προάστια και το αεροδρόμιο. Στους σταθμούς επικράτησε σύγχυση, με τον κόσμο να εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά του, καθώς όπως ανέφεραν επιβάτες παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται συχνά και χωρίς επαρκή προειδοποίηση. Πολλοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, με λεωφορεία και ταξί, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη αυξημένη κίνηση στους δρόμους.
Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση τεχνικών προβλημάτων στη συγκεκριμένη γραμμή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο κομβικούς άξονες του δικτύου, που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Διαβάστε επίσης
Επιβάτες χαρακτηριστικά ανέφεραν πως «γίνεται κάθε μέρα αυτό». Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος χρόνος αποκατάστασης της βλάβης. Η ΣΤΑΣΥ συνιστά στο επιβατικό κοινό να παρακολουθεί τις επίσημες ανακοινώσεις και να προγραμματίζει τις μετακινήσεις του με εναλλακτικές διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της γραμμής.





0 ΣΧΟΛΙΑ