ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο στην Κυψέλη μετά την επίθεση με μαχαίρι από μαθήτρια – Η φράση που οδήγησε στο αιματηρό επεισόδιο

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο στην Κυψέλη μετά την επίθεση με μαχαίρι από μαθήτρια – Η φράση που οδήγησε στο αιματηρό επεισόδιο
Σκηνές ανεπανάληπτης βίας στην Κυψέλη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) στο προαύλιο του 15ου Γυμνασίου Αθηνών, στην Κυψέλη, προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Θύμα της επίθεσης έπεσε μια 14χρονη μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Πώς ξεκίνησε η επίθεση

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που βρίσκονταν στο σημείο, το επεισόδιο ξεκίνησε από έναν έντονο διαπληκτισμό για ασήμαντη, όπως περιγράφεται, αφορμή. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν μια 16χρονη μαθήτρια φέρεται να έβγαλε από την τσέπη της μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» και να επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της. Η 14χρονη δέχθηκε χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι, προσπαθώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, να αμυνθεί και να προστατευτεί. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές και το ΕΚΑΒ, ενώ η τραυματισμένη μαθήτρια διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας της, ευτυχώς, δεν εμπνέει ανησυχία.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» για το περιστατικό, μαθήτρια που ήταν κοντά στο περιστατικό, περιέγραψε τι είδε και τον λόγο που οδήγησε στον τσακωμό. Όπως ανέφερε, «Στον πρώτο όροφο έγιναν όλα. Είχαν μαζευτεί γύρω γύρω παιδιά και η 16χρονη και η 14χρονη στη μέση. Η 16χρονη άρχισε να φωνάζει στην 14χρονη “γιατί με είπες πρεζού” και να την βρίζει με χυδαία σχόλια και η 14χρονη απάνταγε ότι δεν την είπε. Μετά έβγαλε την “πεταλούδα” από την τσέπη της και τη μαχαιρώνει στην κοιλιά και το χέρι… Δεν την ένοιαξε και πολύ από ο,τι είδα. Όταν ήρθε να την πάρει η αστυνομία έβριζε κιόλας».

Η 16χρονη φερόμενη ως δράστιδα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και συνελήφθη, ενώ οι γονείς της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές διερευνούν πώς η μαθήτρια βρέθηκε να έχει στην κατοχή της αιχμηρό αντικείμενο και, κυρίως, πώς κατάφερε να το εισάγει εντός του σχολικού χώρου χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο ιστορικό της 16χρονης, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών, στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς σε άλλο σχολείο της Αθήνας. Μάλιστα, η μεταγραφή της στο συγκεκριμένο γυμνάσιο φέρεται να είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, με στόχο την ομαλότερη ένταξή της.

Το σχολείο βρίσκεται πλέον υπό κατάληψη, με τους μαθητές να απαιτούν η 16χρονη να φύγει, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή να υπάρξει άμεση παρέμβαση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του σχολείου, τόσο για τους μαθητές που ενεπλάκησαν άμεσα στο περιστατικό όσο και για το ευρύτερο σχολικό περιβάλλον.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου