ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στου Ζωγράφου: «Τσακωνόντουσαν» συχνά λένε μάρτυρες – Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία μάνας και αδελφής

Φρίκη στου Ζωγράφου: «Τσακωνόντουσαν» συχνά λένε μάρτυρες – Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία μάνας και αδελφής
Τις σορούς δύο γυναικών σε προχωρημένη σήψη εντόπισαν αστυνομικοί σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026. Οι σοροί της 91χρονης και της 56χρονης κόρης της εντοπίστηκαν σε δωμάτιο διαμερίσματος, η πόρτα του οποίου ήταν σφραγισμένη με δομικά υλικά. Έχει προσαχθεί και εξετάζεται ο 52χρονος γιος της οικογένειας. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ που αποκαλύφθηκε στου Ζωγράφου, καθώς η προσαγωγή του 54χρονου γιου της οικογένειας μετατράπηκε σήμερα (30/03) σε σύλληψη κατόπιν εισαγγελικής διάταξης. Ο άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία της 91χρονης μητέρας του και της 56χρονης αδελφής του, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν σε προχωρημένη σήψη, κλεισμένες σε ένα δωμάτιο-τάφο.

Παρά τους ισχυρισμούς του συλληφθέντος ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν από φυσικά αίτια πριν από τρεις μήνες και ότι ο ίδιος απλώς απέκρυψε τον θάνατό τους, οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια, με τον εισαγγελέα να δίνει την εντολή για την άμεση κράτησή του.

Το «θέατρο» της εξαφάνισης και η έοδος της ΕΛ.ΑΣ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της τραγωδίας ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου, όταν συγγενείς των γυναικών κατήγγειλαν την εξαφάνισή τους, εκφράζοντας ανοιχτά φόβους ότι ο 54χρονος τους έχει κάνει κακό. Η στάση του άνδρα τις επόμενες ημέρες ήταν αποκαλυπτική της ενοχής του:

  • 28 Μαρτίου: Οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα της οδού Κουσίδη, αλλά ο 54χρονος δεν άνοιξε ποτέ την πόρτα.
  • 29 Μαρτίου: Όταν τελικά ήρθαν σε επαφή μαζί του, εκείνος επιχείρησε να τους παραπλανήσει, ισχυριζόμενος ότι οι γυναίκες είχαν μετακομίσει σε άλλο σπίτι.
  • Η αποκάλυψη: Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το σπίτι που τους υπέδειξε ήταν εγκαταλελειμμένο. Επέστρεψαν στην οδό Κουσίδη και με εισαγγελική εντολή έκαναν έφοδο. Στο εσωτερικό βρήκαν μια πόρτα σφραγισμένη περιμετρικά με στόκο. Μέσα στο δωμάτιο, το μακάβριο θέαμα των δύο γυναικών σε αποσύνθεση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους.
(ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Μαρτυρίες-σοκ: «Συνεχείς καυγάδες και δυσοσμία»

Γείτονες της οικογένειας περιγράφουν μια νοσηρή κατάσταση που επικρατούσε στο διαμέρισμα επί σειρά ετών. Όπως ανέφεραν, ο 54χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και σπάνια έβγαινε από το σπίτι, ενώ οι καυγάδες μεταξύ των μελών της οικογένειας ήταν καθημερινό φαινόμενο.

«Ο γιος δεν άνοιγε εύκολα την πόρτα, ήταν δύσκολος άνθρωπος. Καταλάβαινες πως δεν είναι καλά», δήλωσε γείτονας στο newsit.gr, προσθέτοντας μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια: «Πριν από 1,5 μήνα, ένας ένοικος μας είπε ότι του ερχόταν μια δυσάρεστη μυρωδιά από το διαμέρισμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η 56χρονη αδελφή ήταν σοβαρά άρρωστη και επισκεπτόταν συχνά νοσοκομεία, γεγονός που ο 54χρονος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στους ισχυρισμούς του περί «φυσικού θανάτου».

(ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Στο μικροσκόπιο τηςιατροδικαστικής

Το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στα χέρια του ιατροδικαστή. Η νεκροψία-νεκροτομή που έχει προγραμματιστεί για αύριο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου και να επιβεβαιώσει αν οι γυναίκες στραγγαλίστηκαν, δηλητηριάστηκαν ή αν υπέκυψαν σε άλλη μορφή βίας.

Η εκτίμηση ότι οι σοροί βρίσκονταν στο δωμάτιο για τουλάχιστον έναν μήνα περιπλέκει το έργο των αρχών λόγω της προχωρημένης σήψης, ωστόσο η σφράγιση της πόρτας με στόκο αποτελεί για τον εισαγγελέα ισχυρή ένδειξη προσπάθειας απόκρυψης εγκλήματος.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου