Διπλό ραντεβού στους δρόμους για τα Τέμπη: Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί σε συλλαλητήρια (photos/video)

Με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών πραγματοποιούνται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη με κεντρικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για την υπόθεση στα Τέμπη.
Στις 12 το μεσημέρι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά. Το βράδυ, που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, έχουν προγραμματιστεί νέες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Εν τω μεταξύ, λόγω των συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν και στα Χανιά, στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και «να μην υπάρξουν άλλα “Τέμπη”».
Διαβάστε επίσης
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το Πολυτεχνείο Κρήτης τελεί υπό κατάληψη από χθες και ο Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών σε ανακοίνωσή του καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν σε ένα ακόμα συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν πως δεν υποχωρούν στις διεκδικήσεις τους για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και καμία απόπειρα συγκάλυψης για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη.
Παράλληλα νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις εξέδωσαν εργατικά σωματεία και συνδικάτα των Χανίων, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στο περιθώριο ολοκλήρωσης της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, στις 19:00 σήμερα το απόγευμα .






0 ΣΧΟΛΙΑ