ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Όρος: Αυστριακοί οι τουρίστες που διασώθηκαν από το σκάφος που βυθίστηκε – Πώς σώθηκαν

Άγιο Όρος: Αυστριακοί οι τουρίστες που διασώθηκαν από το σκάφος που βυθίστηκε – Πώς σώθηκαν
Βυθίστηκε σκάφος στον κόλπο Αγίου Όρους (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων Αυστριακών τουριστών στον κόλπο του Αγίου Όρους, όταν το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη ανοιχτά της Αμμουλιανής.

Επιτυχημένη η επιχείρηση διάσωσης των τουριστών

Το περιστατικό σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, όταν – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – το 6μετρο σκάφος αναποδογύρισε, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των Αρχών. Στο ταχύπλοο βρισκόταν μια οικογένεια από την Αυστρία: ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, 70 και 66 ετών, και τα δύο ενήλικα παιδιά τους, ηλικίας 27 και 28 ετών.

Βύθιση σκάφους με αλλοδαπούς επιβάτες στον Άθω – Άμεση επέμβαση των Αρχών (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Κατά την άφιξη των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, το ζευγάρι εντοπίστηκε να κρατιέται στο αναποδογυρισμένο σκάφος, ενώ οι νεότεροι κολυμπούσαν δίπλα τους, περιμένοντας βοήθεια. Οι τέσσερις επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Ουρανούπολη, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Η επιχείρηση διάσωσης συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών του Λιμενικού και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου